Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο “Amore trio” στο “Μπέλλος”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/11/2019

Η κωμωδία του Κώστα Παπαπέτρου με ερμηνευτές τον Γιώργο Κοντοπόδη, την Κατερίνα Μπουρνέλλη και τη Δανάη Τούρλα

Τ/Π |> Με επιτυχία άρχισαν στο θέατρο «Μπέλλος» της Πλάκας, οι παραστάσεις μιας κωμωδίας με «καλή συνταγή», που έγραψε ο Κώστας Παπαπέτρος και σκηνοθέτησε ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος. Το έργο τιτλοφορείται «Amore trio» και τους τρεις ρόλους του ερμηνεύουν εξαίσια ο Γιώργος Κοντοπόδης, η Κατερίνα Μπουρνέλλη και η Δανάη Τούρλα.

Πρόκειται για μία «σημερινή» κωμωδία με ένα θέμα, το οποίο αν και δεν είναι συνηθισμένο, βγαίνει στον θεατή σαν μία καθημερινή κατάσταση. Χωρίς να γίνεται άγρα για την… πρωτοτυπία, ο «μάστορας» Κώστας Παπαπέτρος, μοιράζει ισομερώς την δυναμική των ηρώων του και τους «χαρίζει» τις ατάκες με ισότιμη ποσόστωση.

Ο Γιώργος Κοντοπόδης, με τις δυο γυναίκες «του» παίρνει τον θεατή και τον κάνει συμμέτοχο στο… δράμα του, ενώ η Κατερίνα Μπουρνέλλη μα την Δανάη Τούρλα, καταφέρνουν να υποδυθούν αριστοτεχνικά δύο εκ διαμέτρου αντιθέτου χαρακτήρα γυναίκες, αποφεύγοντας να εκμεταλλευτούν την ελευθεριότητα που τους επιτρέπει ο ρόλος τους.

Η σκηνοθεσία που υπογράφεται από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο, αφ’ ενός καταφέρνει να γιγαντώνει τον μικρό σκηνικό χώρο του θεάτρου και αφ’ ετέρου να λειτουργεί με γνώμονα τη μετάδοση του έργου-προϊόντος και όχι την σκηνοθετική «πρωτοτυπία».

Με δυό λόγια το «Amore trio», που παίζεται στο πλακιώτικο ιστορικό θεατράκι της οδού Κέκροπος 1, είναι μία κωμωδία που οπωσδήποτε δεν αφήνει αδιάφορο τον θεατή.

> Το έργο παίζεται κάθε Πέμπτη-Παρασκευή στις 9.15′ μμ και κάθε Σάββατο στις 7 μμ.

* * * * *

Η συνταγή του Κώστα Παπαπέτρου για μια «νόστιμη παράσταση»! Δηλαδή…

Ανοίξτε την Τηλεόραση. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ… κατσαρόλες, τηγάνια, κουτάλια, πιρούνια, μαχαίρια… κιμάδες, μπιφτέκια, παϊδάκια.. χόρτα, βλήτα, βρούβες – και οι ειδήσεις ακόμα πάνε για βρούβες… Σάλτσες, κρέμες, σούπες και σού ‘πα – μού ‘πες… και σεφ, σεφ, σεφ. Σεφ παλιοί, σεφ γνωστοί και σεφ που μόλις κάνουν… σεφτέ.

Και συνταγές, συνταγές, συνταγές! Γιές.

Μόδα, μανία, αρρώστια;

Ό,τι και νά’ ναι… να, που κολλήσαμε κι εμείς. Και σάς προ τείνουμε, λοιπόν, να δοκιμάστε τη δική μας συνταγή:

Παίρνουμε ολίγη νέα και τρυφερή ύπαρξη, ονόματι Λάσυ, και τη ρίχνουμε στη τηγάνι.. συγνώμη, στην σκηνή και την αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο. Ύστερα, παίρνουμε κι ένα νέο, κυπαρισσάκι αψηλό, αλλά ολίγο μαζεμένο και ντροπαλό, ονόματι Λαλάκη… συγγνώμη, Λάκη, και τον σουτάρουμε κι αυτόν… συγνώμη, τον σοτάρουμε στο τηγάνι… Τούς ανακατεύουμε και τούς αφήνουμε και τούς δυο για ώρα να τσιγαριστούν.

Φωνές, κακό… αλλά ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι στα λόγια τους και κάπως συνέρχονται. Όμως, κάτι λείπει. Η συνταγή δε βγάζει νοστιμάδα. Α, ναι! Το λεμόνι.

Παίρνουμε, λοιπόν, μια νταρντανοειδή ύπαρξη, ονόματι Αγαθονίκη, γεμάτη κεριά, λιβάνια και ξυνίλα, και τη ρίχνουμε κι αυτήν στο τηγάνι… παρντόν και πάλι, στη σκηνή. Τούς ανακατεύουμε όλους μαζί, τούς μπάζουμε, τούς βγάζουμε, τούς βράζουμε… και γίνεται το μάλε-βράσε.

Το αποτέλεσμα; Θα σάς το σερβίρουμε απόψε, να το δοκιμάσετε κι εσείς. Ευχόμαστε να σάς αρέσει και να πάρετε και λίγο σπίτι σας, να το μοιράσετε στους γειτόνους και νά’ ρθουν κι αυτοί να το γευτούν.

Τώρα, θα μού πείτε: Γιατί όλο αυτό το σημείωμα για φαγιά και συνταγές; Ο τίτλος μας είναι “Amore trio”. Amore θα πει έρωτας. Και ο έρωτας… περνάει απ’ το στομάχι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: