Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Λιβύη διώχνει τις τουρκικές εταιρείες από τα κρατικά έργα

ΚΟΣΜΟΣ στις 23/02/2015

Κατηγορεί Τουρκία και Κατάρ
για υποστήριξη των ισλαμιστών

Η αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία εδρεύει στο Τομπρούκ, κατηγορεί την Τουρκία ότι υποστηρίζει τους ισλαμιστές που δρουν στη χώρα και ανακοίνωσε ότι απομακρύνει τις τουρκικές εταιρείες από τα κρατικά έργα.
Η κυβέρνηση του Αμπντουλάχ Αλ Θάνι (φωτό) αποφάσισε να επανεξετάσει «όλα τα έργα που ανατέθηκαν σε ξένες εταιρείες, καθώς και την απομάκρυνση των τουρκικών εταιρειών από όλα τα έργα του λιβυκού κράτους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Θάνι κατηγορεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Τουρκία, όπως και το εμιράτο του Κατάρ, ότι υποστηρίζουν τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και τις ριζοσπαστικές ομάδες όπως η Ανσάρ αλ Σαρία, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ουάσιγκτον.
Οι τουρκικές εταιρίες έχουν κερδίσει αρκετές συμβάσεις στη Λιβύη, κυρίως σε δημόσια έργα, από την εποχή ακόμη του Μουαμάρ Καντάφι. Μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι το 2011, πολλές τουρκικές εταιρείες επέστρεψαν και δραστηριοποιούνται στη Λιβύη, παρά το χάος που επικρατεί στη χώρα με τη δράση διαφόρων ομάδων πολιτοφυλάκων και ισλαμιστών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: