Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Μέριλυν απόψε στο σινεμαδάκι της Τερψιθέας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 07/08/2015

Κλικ ΕΔΩ για το τρέϊλερ της ταινίας

Ο Αύγουστος του Πειραιά δεν είναι και τόσο ευχάριστος. Πες η ασφυκτική ζέστη, πες το κυκλοφοριακό κομφούζιο, πες το γενικό «χύμα» της πόλης, δημιουργούν ένα περιβάλλον, που σε κάνει να διερωτάσαι, πώς και πέρασε από το μυαλό κάποιων να τεθεί υποψηφιότητα του Πειραιά για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης; Θα πει κανείς ότι υπαίτια είναι τα έργα του Μετρό και του Τραμ, που επικρατεί αυτή η κατάσταση, όμως η νοοτροπία που έχει αναγάγει την αυθαιρεσία σαν την ιδανική στάση ζωής, είναι εκτός έργων!

merilyn kauto2Όπου και αν κοιτάξεις στην πόλη, αποκλείεται να μην έρθεις κατάφατσα με τη «μαγκιά» και την κακομοιριά. Από τις λεωφορειολωρίδες που έχουν γίνει προς αποκλειστική χρήση των «έξυπνων» μέχρι την αποκλειστική εκμετάλλευση δημοσίων οδών, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων.

Όμως σε αυτή την πόλη, που θεωρείται η «οικονομική πρωτεύουσα» της Ελλάδας, συμβαίνουν και μερικές «παρενθέσεις» αντίστασης στην ασχήμια. Να, όπως αυτή που λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή στον κήπο Τερψιθέας και ακριβώς κάτω από το παράνομο πάρκινγκ του παρακείμενου πεζόδρομου…

Μια ομάδα ανθρώπων, που αποτελούν τον σύλλογο «Φίλοι Κήπων Τερψιθέας & Αλληλεγγύη Πειραιά», είχαν την ιδέα να κάνουν κάποια πολιτισμική παρέμβαση. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι έτυχαν την συμπαράστασης του δημάρχου Γιάννη Μώραλη και του αντιδημάρχου Σταύρου Βοϊδονικόλα, με την άδεια χρησιμοποίησης του χώρου και κάποιες εργασίες για στήσιμο της οθόνης κ.ά.

merilyn kauto3Έτσι, σήμερα Παρασκευή 7/8, στις 9 μ.μ. στο… «Σινέ Τερψιθέα» θα προβληθεί (με ελεύθερη είσοδο) η μεγάλη δημιουργία του Μπίλι Γουάιλντερ «Μερικοί το προτιμούν καυτό» με τις μοναδικές ερμηνείες της Μέριλυν Μονρόε, του Τζακ Λέμον, του Τόνι Κέρτις, του Τζωρτζ Ραφτ κ.ά.

Πρόκειται για μία παρωδία των γκαγκστερικών ταινιών δοσμένη με θαυμάσια και πρωτότυπα γκαγκ, σωστή ατμόσφαιρα και ανάπλαση της περιόδου της ποτοαπαγόρευσης με ειρωνεία, αλλά και σατιρική διάθεση. Όπου στο Σικάγο, δυο απένταροι μουσικοί γίνονται μάρτυρες μιας γκαγκστερικής σφαγής και αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες, για να φύγουν για το Μαϊάμι μαζί μ’ ένα συγκρότημα γυναικών μουσικών για να γλιτώσουν τη ζωή τους…

merilyn

Η ταινία λειτουργεί ως ερέθισμα για ποικίλες ψυχαναλυτικές θεωρήσεις πάνω στα crossovers αρσενικού – θηλυκού, ενώ η Μέριλυν ως «Σούγκαρ» μετατρέπει τη «χαζή ξανθιά» σε απόλυτη αξία!..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: