Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Μαρίνα των ’60’ς – ’70’ς, το παλιό Ταχυδρομείο, οι πολλές θύμισες και η “Χρυσή Βραδιά ΄17″…

FLASH στις 23/02/2017

Κλεμμένο από FB

|> Πηγή Περισιάδου

|> Ο δημοσιογράφος εν αποστρατεία αποκτά ένα προνόμιο που δεν το είχε όταν ήταν εν ενεργεία: Δεν είναι υποχρεωμένος όταν περιγράφει ένα γεγονός να αναφέρει μόνο όσα βλέπει, ακούει ή διασταυρώνει. Μπορεί πλέον να γράφει και όσα αισθάνεται ή μόνο αυτά. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτά τα γράφει στη προσωπική του σελίδα στο FB, που δεν είναι εφημερίδα, αλλά είναι μόνο για τους επιλεγμένους φίλους του*.

Με αυτή την εισαγωγή θα γράψω όσα αισθάνθηκα στην απονομή τιμητικών διακρίσεων στη ‘‘Χρυσή Βραδιά ’17” στο πλαίσιο εκδηλώσεων της ”Διεθνούς Λέσχης Φίλων Μουσικής Δεκαετιών ’60 – ’70 – ’80” που ετοίμασε και παρουσίασε ο Πέτρος Καντιάνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Εκεί, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στα μουσικά πράγματα του τόπου συγκροτήματα εκείνης της εποχής, μουσικοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι που βοήθησαν στη διάδοση αυτής της μουσικής.

Για πολύ προσωπικούς λόγους έχω ζήσει από μικρό παιδί μέχρι τώρα κοντά σε καλλιτέχνες και δημοσιογράφους. Επειδή έχω καταλήξει – μετά από ατέρμονες συζητήσεις – ότι το ήθος ενός καλλιτέχνη ή ενός δημοσιογράφου επηρεάζει και το αν μου αρέσει να τον ακούω ή να τον διαβάζω – τουλάχιστον για όσους γνωρίζω αρκετά καλά – σήμερα θα γράψω για όσους της βραδιάς αυτής επέλεξε η καρδιά με τα δικά της κριτήρια και όχι το μυαλό.

Μια από αυτούς τους καλλιτέχνες είναι η Μαρίνα η τραγουδίστρια των ’60’ς – ’70’ς. Το καλλιτεχνικό της πρόσημο είναι κατατεθειμένο και αναγνωρίσιμο εδώ και χρόνια. Στο ήθος είναι που διαφέρει και διέφερε και προχθές όταν συγκινημένη θυμήθηκε:

Εδώ ήταν το παλιό ταχυδρομείο κι εμείς τα Πειραιωτάκια, τα παιδιά των ναυτικών από εδώ παίρναμε τα γράμματα των γονιών μας. Το κτίριο αυτό ήταν ο σύνδεσμος με τους πατεράδες μας’‘…

Από αυτούς που τιμήθηκαν και ξεχώρισα ήταν ο Δάκης (που μας τραγούδησε κιόλας) ο Δημήτρης Κατακουζηνός κιθαρίστας των ”We Five” και αργότερα των ”Idols” η Τάμμυ, η Δέσποινα Γλέζου, η στιχουργός Σέβη Τηλιακού, ο οργανίστας Πάνος Δέρβος, ο φωτογράφος Δημήτρης Αλεξιάδης και οι δημοσιογράφοι Παντελής Ξανθίδης, Γιάννης Αλεξίου και Πέτρος Δραγουμάνος. Είδα πολλούς γνωστούς και φίλους μουσικούς και δημοσιογράφους. Είδα επίσης και συγκινήθηκα την Κική Σεγδίτσα και την Σάσα Μανέτα.

Είδα τα νιάτα μου και την ζωή μου σ’ ένα φλας μπακ τριών ωρών (και δεν είμαι σίγουρη ότι μου κάνει καλό κάθε φορά, γιατί εγώ τα χρόνια με αυτούς τους ανθρώπους τα έζησα από μέσα – και οι αναμνήσεις δεν κάνουν πάντα καλό…).

(*) Τ/Π: …και αν αυτοί κρίνουν ότι οι ανάρτηση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, την δημοσιοποιούν και μάλιστα… άνευ αδείας! 

Μία σκέψη στο “Η Μαρίνα των ’60’ς – ’70’ς, το παλιό Ταχυδρομείο, οι πολλές θύμισες και η “Χρυσή Βραδιά ΄17″…

  1. Πριτσαπίδουλας-Γιαννακόπουλος Χρήστος
    1

    Ο Καντιάνης πρέπει να προχωρήσει την εκδήλωση που δημιούργησε με άλλες και για τα άλλα πρόσωπα. Και με δημοσιεύσεις, βιβλίο, ντοκιμαντέρ… Ο χώρος που ακούμπησε είναι πλούσιος, μην πω ανεξάντλητος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: