Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Πολύζου πρέσβης του 10ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου

Χωρίς κατηγορία στις 13/03/2019

Η μαραθωνοδρόμος των ρεκόρ θα τρέξει την Κυριακή 21 Απριλίου για το “Όραμα Ελπίδας”

|> Η Μαρία Πολύζου, η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο γυναικών και μία από τις σημαντικότερες δρομείς στην ιστορία του τρεξίματος στη χώρα μας, θα είναι για μία ακόμα χρονιά πρέσβης του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 21 Απριλίου θα τρέξει μαζί με την ομάδα της Marathon Team Greece by Maria Polyzou για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ώστε να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, για τους σκοπούς του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”.

Ακόμα, μέσα από την παρουσία της στον 10ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες, θα ενισχύσει τη συμμετοχή των γυναικών στο  τρέξιμο.

Σημειώνεται ότι η Μαρία Πολύζου είναι  η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε μαραθώνιο δρόμο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996. Υπήρξε πρωταθλήτρια επί είκοσι συναπτά έτη και κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας, στο μαραθώνιο δρόμο, ρεκόρ που διατηρείται μέχρι και σήμερα με 2:3:40.

Μέχρι σήμερα, κατέχει την καλύτερη ελληνική επίδοση στην αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας- Αθήνα με χρόνο 2:39:10 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997, όπου κατέλαβε και την 12η θέση. Επίσης, είναι κάτοχος και του Πανελλήνιου Ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο με χρόνο 1:13:31 από το 1998.

Κατέκτησε το Πρώτο Χρυσό Βαλκανικό Μετάλλιο σε Μαραθώνιο Δρόμο, σημειώνοντας Βαλκανικό Ρεκόρ τρέχοντας στην Κωνσταντινούπολη το 1990. Προς τιμήν της ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος μέσα στην Πόλη. Συνολικά στην καριέρα της, κατέρριψε 14 Πανελλήνια Ρεκόρ, σε διάφορες αποστάσεις.

Τον Ιούλιο του 2010  επανέλαβε ένα άθλο της παγκόσμιας ιστορίας. Στην επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, διάνυσε, τρέχοντας  την απόσταση από την Αθήνα στην Σπάρτη, ξεκουράστηκε μία ώρα, και πήρε, τρέχοντας πάλι, τον δρόμο της επιστροφής. Στην Ακρόπολη πρώτα και από εκεί στο τύμβο των πεσόντων στον Μαραθώνα. Σε εφτά ημέρες η Μαρία, διένυσε 524 χιλιόμετρα, απόσταση που αντιστοιχεί περίπου σε 13 Μαραθωνίους (42 χλμ). Αυτός είναι ο Φειδιππίδειος Άθλος, και η Μαρία Πολύζου είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε να τον επαναλάβει.

Έχει διανύσει περίπου στους 50 Μαραθώνιους ενώ έχει διανύσει στην αθλητική της καριέρα πάνω από 280.000 χιλιόμετρα και συνεχίζει να τρέχει και να αγωνίζεται, μεταφέροντας το μήνυμα του ¨Οράματος Ελπίδας” για να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: