Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με 17 πρωταθλητές “λαγούς” ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Χωρίς κατηγορία στις 12/04/2022

Η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα βοηθών δρομέων θα συμμετάσχει στην 13η διοργάνωση του αγώνα που διεξάγεται την Κυριακή

|> Με μία σημαντική πρωτοτυπία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 17/4 ο 13ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, καθώς θα συμμετέχουν 17 βοηθοί δρομείς (“λαγοί”), της ομάδας RUNZONE του προπονητή Άγι Πίσχου, προκειμένου να φανούν χρήσιμοι σε κάθε ενδιαφερόμενο!

Η μεγαλύτερη ομάδα “pacers” σε αγώνα εντός Ελλάδας, θα κινηθούν σε οκτώ διαφορετικούς ρυθμούς με χρόνο τερματισμού από 1 ώρα και 30 λεπτά έως 2 ώρες και 6 λεπτά. Με χαρακτηριστικό χρώμα στις μπλούζες τους όπου θα αναγράφονται αναλυτικά όλα τα περάσματα του ημιμαραθωνίου ανά 5 χιλιόμετρα και μπαλόνια στα χέρια, οι βοηθοί δρομείς θα είναι εκεί για όποιον θέλει να τους ακολουθήσει ώστε να κάνει μια καλή επίδοση.

Πρώτη “λαγός” με τον πιο γρήγορο ρυθμό θα είναι η πρωταθλήτρια του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου (προπονητής Σταύρος Καρρές) και φίλη της ομάδας RUNZONE, Καλλιόπη Σκαρπέτη, η οποία θα τρέξει με μέσο ρυθμό 4’16 ώστε εκείνοι που θα επιλέξουν να την πάρουν στο κατόπι, να τερματίσουν τον ημιμαραθώνιο σε 1:30.

Θα ακολουθήσει η επίσης πρωταθλήτρια του Πανελληνίου Ντενίσα Μπάλλα, μαζί με τον έμπειρο δρομέα της RUNZONE, Σωτήρη Κωνσταντέλο σε ρυθμό 4’30 που θα τερματίσουν σε 1 ώρα και 35 λεπτά.

Στον τρίτο ρυθμό θα βρεθούν οι Μένιος Ζάρκα, Γιώργος Καραγιάννης και Κώστας Κατακουζηνός που θα τρέξουν για το 1:40 σε τέμπο 4’44. Στη συνέχεια, οι Τάνια Γούπου και Δημήτρης Σέιμαν, αναλαμβάνουν το 1:45 με ρυθμό 4’59.

Λίγο πιο πίσω τους θα βρεθούν η Αγγέλα Αλμπάνη, η πρώτη Ελληνίδα “λαγός” του Ποσειδωνίου που είχε τρέξει από την ίδια θέση για πρώτη φορά το 2014, μαζί με τον Σταύρο Χρήστου, οι οποίοι θα ακολουθήσουν  ρυθμό 5΄13 για να ολοκληρώσουν τον Ημιμαραθώνιο σε 1ώρα και 50 λεπτά. Επόμενο ντουέτο λαγών είναι οι Βασίλης Τρίγκας και Γιώργος Κατσικάτσος για να τερματίσουν στο 1:55 με μέσο ρυθμό 5’27 ανά χιλιόμετρο. Λίγο πιο πίσω θα είναι οι Λάμπρος Γαλάνης και Λιάνα Χασιώτη για όσους θέλουν να τερματίσουν στις 2 ώρες, με ρυθμό 5΄41. Η τελευταία ομάδα λαγών θα είναι οι Γιάννης Βασαλάκης, Κατερίνα Βλαχαντώνη και Βιβή Γληγόρη, με ρυθμό 6’00 ανά χιλιόμετρα, που θα τερματίσει σε 2 ώρες και 6 λεπτά.

> Mετά από δυο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος επιστρέφει την Κυριακή 17 Απριλίου με πέντε διαφορετικούς αγώνες σε μια όμορφη ανανεωμένη χάραξη που επεκτείνεται σε όλο τον Φαληρικό Όρμο, δίπλα στη θάλασσα. Φέτος, η διοργάνωση προχώρησε στην επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των αγώνων 5 χιλιομέτρων, εξασφαλίζοντας επίσημη πιστοποίηση από την AIMS. Ακόμα, στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται και αρκετές εξωαγωνιστικές δράσεις που αγγίζουν τον πολιτισμό, την υγεία και την κοινωνία.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Η ομάδα RUNZONE

Πρόκειται για μία δρομική ομάδα που στήθηκε από τον προπονητή Άγι Πίσχο και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 30 μέλη. Η έδρα της είναι το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας όπου γίνονται προπονήσεις για όλες τις αποστάσεις τρεξίματος, από 5 χλμ έως και μαραθώνιο, ωστόσο οι δρομείς της βρίσκονται και γυμνάζονται σε όλα τα δρομικά στέκια της Αθήνας (Φιλοθέη, Υμηττός, Πάρκο Τρίτση, Πάρκο Σταύρου Νιάρχου, Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας κλπ). Απευθύνεται σε δρομείς από όλο το φάσμα των δυνατοτήτων, στους οποίους παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες προπονητικής καθοδήγησης. Πληροφορίες: http://runzone.gr.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: