Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μπήκε εργολάβος για την ανάπλαση του Μικρολίμανου

Χωρίς κατηγορία στις 11/05/2019

Η μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής του παραλιακού μετώπου, προβλέπει έργα προϋπολογισμού ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ

|> Αρχίζει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, καθώς εγκαταστάθηκε εργολάβος ο οποίος θα υλοποιήσει τις εκτεταμένες εργασίες στην Ακτή Κουμουνδούρου.

Η μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής, προβλέπει κατεδάφιση των υπαρχουσών παράνομων κατασκευών στη γραμμή της παραλίας, μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή, καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες και νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, είπε:

«Η ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου είναι μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη του Πειραιά. Δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και των καθυστερήσεων που υπήρξαν  από την κεντρική διοίκηση, αλλά τις ξεπεράσαμε. Επιθυμία όλων μας είναι να γίνει το Μικρολίμανο μια σύγχρονη, φιλόξενη και δημοφιλής περιοχή. Να καταστεί πόλος έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Ο Πειραιάς αλλάζει και αυτό θα είναι ακόμα πιο εμφανές τα επόμενα χρόνια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: