Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιατί με καλυμμένα πρόσωπα τα δύο “κτήνη” του Μετρό;

FLASH στις 15/01/2021

Η νομοθεσία “μουτζουρώνει” τα πρόσωπα των δραστών – Ίσως χρειάζεται κάποια αλλαγή

Τ/Π |> Μεγάλο «πηγαδάκι» άνοιξε χθες το βράδυ στο facebook για τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου του Μετρό από δύο «λεβέντες». Αφορμή στάθηκε μία ανάρτηση, που έγραφε: «Τα δύο κτήνη του Μετρό με καλυμμένα πρόσωπα; Γ Ι Α Τ Ι ;». Κι αυτό επειδή στο video του ξυλοδαρμού, που μεταδιδόταν από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα πρόσωπα των δραστών ήταν «μουτζουρωμένα».

Η κουβέντα άναψε όταν ένα μέλος της παρέας, σωστά παρατήρησε, ότι οι τηλεοράσεις ορθώς δεν δείχνουν τα πρόσωπα των δραστών, καθώς αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία, δηλαδή τους νόμους περί Τύπου και Απορρήτων Δεδομένων…

Η νομοθεσία προβλέπει να μην δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των δραστών, χωρίς εισαγγελική άδεια. Δηλαδή ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ενός δράστη, επειδή θεωρεί ότι το αδίκημα που διέπραξε είναι άκρως αντικοινωνικό ή επειδή οι αρχές έχουν ανάγκη για συλλογή εις βάρος του στοιχείων και χρειάζονται μαρτυρίες.

Επί της προκειμένης περιπτώσεως, το έγκλημα με τον άγριο ξυλοδαρμό του άτυχου εργαζόμενου στο Μετρό, δεν χρειαζόταν μαρτυρίες και ομολογίες. Το video δείχνει τα πάντα, σαν να γυριζόταν ταινία!

Σε τέτοιες περιπτώσεις, για ποιο λόγο να καλύπτονται τα πρόσωπα των δραστών; Αφού διαπράττουν ένα έγκλημα δημοσίως, γιατί να μη γίνεται και ζουμάρισμα στα πρόσωπά τους για να επιτευχθεί συντομότερα η σύλληψη τους; Ποιός ο λόγος που προστατεύονται από τον νόμο;

Επ’ αυτού, πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει η νομοθεσία, όχι μόνον για την ρεαλιστικότερη αντιμετώπιση, αλλά και για την προστασία των ιδίων των αρχών από συνωμοσιολογίες και άλλου είδους καχυποψίες.

Τελικά κάποια «πηγαδάκια» στο facebook, είναι εποικοδομητικά, επειδή λειτουργούν σαν… «μικρή Βουλή»!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: