Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Η περίπτωση Μπάϋρον” της Ακακίας Κορδόση από την ‘’Διέξοδο’’ Μεσολογγίου

Έκδοση για τον ‘’πρίγκιπα των ρομαντικών’’ εν όψει του Έτους Βύρωνος και Φιλελληνισμού

|> Η “Διέξοδος” συνεχίζοντας την πολυσχιδή δραστηριότητά της, συμμετέχοντας στο Έτος Βύρωνος και Φιλελληνισμού, που εφέτος γιορτάζει η χώρα μας, σαν ελάχιστη συνεισφορά στον εορτασμό αυτό, προέβη σήμερα στην έκδοση και κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου.

Πρόκειται για ένα πνευματικό κατάλοιπο της πεζογράφου Ακακίας Κορδόση με τον τίτλο ‘’Η περίπτωση Μπάϋρον’’.

Ένα βιβλίο – χρέος της Ιερής Πόλης προς τον μεγάλο ευεργέτη της και παράλληλα μια θύμηση στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο για το τί χρωστάει ο πολιτισμός στο ξεχασμένο σήμερα Μεσολόγγι.

Ένα βιβλίο – μονογραφία στην κυριολεξία της λέξης – όπου η συγγραφέας, βαθειά μελετήτρια του Λόρδου Βύρωνος, μετά από ενδελεχή και πολυετή έρευνα καταγράφει με εξειδικευμένη γνώση την ζωή και το έργο όχι μόνο του «πρίγκιπα των ρομαντικών» Τζωρτζ Γκόρντον Μπάϋρον, αλλά και όλων των προγόνων του από τον 16 αιώνα.

Η σημερινή ημέρα (26 Μαρτίου) της έκδοσης και κυκλοφορίας του βιβλίου, επελέγη ως πνευματικό μνημόσυνο της συγγραφέως που έφυγε από τη ζωή την ίδια ημέρα του 2015.

Το βιβλίο, που είναι το 42ο των εκδόσεων της ‘’Διεξόδου’’, διατίθεται από το ‘’Τεχνοπωλείο’’ του Ιστορικού Μουσείου ‘’Διέξοδος’’, από το Μουσείο Άλατος και από τα βιβλιοπωλεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας της Αθήνας (Αμερικής13) και της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 13).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: