Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μέχρι και 3 ευρώ το χαράτσι για τις αναλήψεις από ΑΤΜ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 30/05/2019

Θα είναι ίδιες και για τους ξένους – Οι νέες χρεώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από 20 Ιουλίου

|> Μπορεί το προσωπικό των τραπεζών να έχει μειωθεί αισθητά, μπορεί να έχουν ανατεθεί τραπεζικές εργασίες στους πελάτες τους (web, ΑΤΜ), αλλά το αδηφάγο τραπεζικό σύστημα έχει εξελιχθεί σε ένα σύστημα που στόχο έχει το “στύψιμο” της πελατείας του, με κάθε τρόπο.

Ενώ ο πελάτης χρησιμοποιεί για τις εργασίες του το “web banking” ή τα ΑΤΜ, που σημαίνει ότι ο ίδιος κάνει τη δουλειά που έκαναν κάποτε υπάλληλοι, παρ’ όλα αυτά δεν αμείβεται, αλλά αντίθετα πληρώνει! Τι να πει κανείς όταν έχει στηθεί μία Ευρώπη των τραπεζών και προ ημερών ανανεώσαμε την εμπιστοσύνη μας…

Αφορμή των παραπάνω είναι η είδηση ότι όσοι κάνουν αναλήψεις μετρητών με χρεωστικές κάρτες από ΑΤΜ άλλων τραπεζών, θα τους κρατείται προμήθεια που μπορεί να κυμαίνεται από 2 έως 3 ευρώ – ανάλογα με το ποσό ανάληψης.

Από την πλευρά τους τραπεζικά στελέχη αναφέρουν πως ο νέος κανονισμός της Visa, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσας τιμολόγησης. Ουσιαστικά οι τράπεζες θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους προκειμένου οι χρεώσεις να είναι ίδιες και για τους Ελληνες, αλλά και για τους ξένους, τουρίστες που κάνουν αναλήψεις. Οι νέες χρεώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 20ή Ιουλίου.

Η νέα χρέωση δεν αποτελεί υποχρεωτική προμήθεια που εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες στην ΕΕ. Ωστόσο, βασίζεται πάνω στον Κανονισμό 924/2009 της Ε.Ε. που ορίζει ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να εφαρμόζουν ενιαία τιμολόγηση στους πελάτες τους οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: