Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μαθητικό Φεστιβάλ από τη Δευτέρα στο “Α.Σαμαράκης”

Θα συμμετάσχουν οκτώ σχολεία από Κερατσίνι και Δραπετσώνα – Διοργάνωση από τον Δήμο

|> Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλαίσιο της καλλιέργειας της καλλιτεχνικής αγωγής και της δημιουργικότητας των νέων διοργανώνει και εφέτος το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ από τη Δευτέρα 10/6 έως το Σάββατο 15/6, στο Πολιτιστικό κέντρο “Αντ. Σαμαράκης” (Μ. Ασίας 24- Κερατσίνι) και ώρες 7 μμ έως 9 μμ.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των μαθητών, η προβολή του πολιτιστικού έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας, η καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου των γονέων και παιδιών και η ψυχαγωγική απόλαυση όλων.

Όπως ανακοινώθηκε, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η επαφή του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών με την Τέχνη, είτε ως δημιουργών, είτε ως ευαισθητοποιημένου κοινού. Μέσα από την εν λόγω επαφή, επιδιώκουμε τη μύηση των νέων μας στα μεγάλα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται στα σχολεία, παρά τις αντίξοες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνθήκες, η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ θα συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας. Και τονίζεται: “Δεν ξέρουμε αν όλοι οι μαθητές μπορούν να γίνουν καλλιτέχνες, ξέρουμε όμως, ότι όλοι μπορούν να γίνουν δημιουργικοί. Αυτή η δημιουργικότητα είναι κάτι σαν τη δύναμη αγάπης, που προσπαθεί να βγει προς τα έξω. Δεν διδάσκεται, αλλά εμείς οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες, ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο“.

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ, είναι το 15ο Δημοτικό Κερατσινίου με θεατρικό και με εικαστική έκθεση και χορωδία, το 12ο Δημοτικό Κερατσινίου με θεατρική παράσταση, το 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας με εικαστικά, 2ο Λύκειο Δραπετσώνας με θεατρική παράσταση, το 1ο Λύκειο Κερατσινίου με τη θεατρική παράσταση, το 2ο Λύκειο Κερατσινίου με θεατρική παράσταση και προβολή 2 ταινιών μικρού μήκους, το 5ο Δημοτικό Κερατσινίου με θεατρική παράσταση και το 1ο Ε.Π.Α.Λ Δραπετσώνας με μουσικό συγκρότημα του σχολείου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: