Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θλίψη στο διεθνές μουσικό στερέωμα από τον ξαφνικό θάνατο του Κύπριου σταρ Τζωρτζ Μάϊκλ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 27/12/2016

Ανήμερα Χριστούγεννα…

«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζωρτζ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα»… Με αυτά τα λόγια έκανε γνωστή την απώλεια του Τζωρτζ Μάϊκλ ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις τού μεγάλου Κύπριου καλλιτέχνη.

Ο Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του 53χρονου Μάϊκλ, που κάποτε έπαιζε μουσική στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου πριν ιδρύσει τους “Wham” μαζί με τον φίλο του Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981, απεβίωσε στο σπίτι του στο Γκόρινγκ, στο Όξφορντσιρ. Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από τη βρετανική αστυνομία, την οποία επικαλέστηκε η βρετανική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του», έγραψε ο Έλτον Τζων στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζωρτζ Μάϊκλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον παραγωγό Naughty Boy. Ο Τζωρτζ Μάϊκλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, που είχε τίτλο “Faith” (1987). Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο “Symphonica” (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.

george-michael-parents

Ο Τζωρτζ Μάϊκλ με τους γονείς του Τζακ και Λέσλεϋ Παναγιώτου το 1993, κατά την 30η επέτειο των γεννεθλίων του…

O θάνατος του Τζωρτζ Μάϊκλ έρχεται να κλείσει μια τραγική χρονιά 2016 για τη μουσική μετά τον θάνατο των: Ντέιβιντ Μπόουι, Γκλεν Φρέϊ, Πωλ Κάντνερ, Μορίς Γουάϊτ, Κιθ Έμερσον, Γκρεγκ Λέικ, Φιφ Ντάογκ, Μερλ Χάγκαρντ, Πρινς, Λέοναρντ Κοέν, Σάρον Τζόουνς και Ρικ Παρφίτ…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: