Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ιδρύεται “Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων”, με πρωτοβουλία του Ψινάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 29/03/2016

Τελετή Υπογραφής

O υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθηκε χθες στην Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την Ίδρυση “Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων”, την οποία διοργάνωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Τζόου Σιαολί, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, καθώς Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «το παρελθόν μας εκπλήσσει με την επικαιρότητά του και σήμερα η έννοια της Αμφικτυονίας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ».

Όπως είπε, μέσα από την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του δημάρχου Μαραθώνα αναδεικνύεται και πάλι η σημασία της συνύπαρξης των εννοιών,”Πόλις-Πολιτεία-Πολίτης-Πολιτική-Πολιτισμός” και κατέληξε:

«Έχουμε ανάγκη από σύγχρονους ιερομνήμονες. Να μην υποκύψουμε στο παρακράτος της μιζέριας χάνοντας αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται. Έχουμε ανάγκη και υποχρέωση να αγκαλιάσουμε την ευκαιρία αυτή. Έχουμε ανάγκη από πολίτες και όχι από υπηκόους».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής και ως “ένα μήνυμα που θα φτάνει εκτός συνόρων. ένα μήνυμα δημιουργίας που θα αντιτάσσεται σε κάθε τι οπισθοδρομικό το οποίο θα είναι ικανό να προάγει την περιχαράκωση. ένα μήνυμα, επίσης, που θα αντιστρατεύεται τον κίνδυνο αφύπνισης εθνικισμών και την λογική των κλειστών συνόρων“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: