Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενημέρωση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

FLASH στις 09/01/2019

Ιστοχώρος της περιφέρειας Αττικής προσφέρει χρήσιμες γενικές συμβουλές για τη διαβίωση τις κρύες μέρες

|> Χρηστικές πληροφορίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας παρέχονται από τον ιστοχώρο της περιφέρεια Αττικής, καθώς επίσης και για τους θερμαινόμενος χώρους, οι οποίοι διατίθενται για να προστατευθούν αυτές τις ψυχρές ημέρες άστεγοι και γενικά ευάλωτοι κοινωνικά συνάνθρωποί μας.

Πρόκειται για πληροφορίες με γενικές αρχές και ειδικότερες συμβουλές αυτοπροστασίας από χιονοπτώσεις και παγετό αναφορικά με την οδήγηση, την πεζοπορεία, καθώς και ενέργειες για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Σε ορισμένες από αυτές αναφέρθηκε, ενδεικτικά, και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου από το Κέντρο Αποχιονισμού της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, όπου βρέθηκε χθες το μεσημέρι και πραγματοποίησε σύντομη σύσκεψη με τους επιτελείς με αντικείμενο την εξελικτική πορεία αντιμετώπισης της κακοκαιρίας.

Η περιφερειάρχης Αττικής συνεχάρη τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι, σε συνεργασία, «έδωσαν μάχη για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να μην κλείσουν οι δρόμοι, ούτε καν το κρίσιμο διάστημα μεταξύ μία και τρεις τη νύχτα, όπου η επέλαση του χιονιά οδήγησε τα αποχιονιστικά και τις αλατιέρες ακόμα και στο Σύνταγμα». Όπως σημείωσε, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς για την αντιμετώπιση των διαδοχικών καιρικών φαινομένων αρχάς γενομένης του “Ραφαήλ”.

Η Ρένα Δούρου κάλεσε τους δημάρχους να ενημερώσουν έγκαιρα ως προς την απόφασή τους για την σημερινή λειτουργία των σχολείων, προκειμενου να προετοιμαστούν μαθητές και εργαζόμενοι γονείς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: