Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ισχυρές καταιγίδες “απειλούν” τις επόμενες ώρες τα δυτικά και βόρεια της Αττικής

Χωρίς κατηγορία στις 29/07/2018

Μεσημέρι-απόγευμα

|> Άστατος προβλέπεται και σήμερα ο καιρός στην Αττική, που από την λιακάδα και τους 32 βαθμούς Κελσίου, ξαφνικά να προκύπτει ισχυρή καταιγίδα με 22 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει ότι το μπανάκι να είναι προβληματικό…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο καιρού, λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναπτύσσονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά στην Ελλάδα…

Νεφώσεις με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου και από το μεσημέρι και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 29/7. Τα φαινόμενα τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 19 έως 34 στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 και τοπικά 34 στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 31 στο Βόρειο Αιγαίο και από 21 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια – βορειοδυτικά έως 4 και τοπικά στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: