Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εφιάλτης στους δρόμους είναι ο ανάγωγος οδηγός

Χωρίς κατηγορία στις 26/06/2019

Κάμερες, τσουχτερά πρόστιμα και καταδίκες για τους ανεύθυνους των δύο και των τεσσάρων τροχών

Δημ. Καπράνος |> Του τηλεφωνούσα και δεν έπαιρνα απάντηση. Είπα “θα έχει δουλειά” και το άφησα για αργότερα. Την επομένη άρχισα να ανησυχώ.

Τηλεφώνησα και στη γυναίκα του. Μιλούσε συνεχώς κι ύστερα δεν απαντούσε. Ανησύχησα κι έστειλα μήνυμα.

Μου απάντησε αργά το βράδυ. “Έχουμε πρόβλημα με τη μικρή, είμαστε στο Τζάννειο“…

Από τη μια στιγμή στην άλλη, μπορεί μια οικογένεια να βρεθεί στα πρόθυρα της καταστροφής. “Ήταν με μια φίλη της στην παραλιακή. Είχε γίνει ένα ατύχημα και είχαν σταματήσει τα οχήματα. Πήγαν να περάσουν απέναντι, σιγά-σιγά, αλλά ένας τύπος, κοντά στα εβδομήντα, που οδηγούσε ‘εξακοσάρα’ μηχανή, παρέκαμψε τα οχήματα και τις χτύπησε! Η μικρή μας έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο, Εδώ και δυο μέρες κοντεύουμε να τρελαθούμε!“…

Κράτησα το “κοντά στα εβδομήντα” και την “εξακοσάρα μηχανή“. Και την επομένη, ήρθε “καπάκι” η κυρία που -άγνωστο γιατί- μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, στην Πτολεμαΐδα, “θέρισε” έξι ποδηλάτες και έστειλε δύο από αυτούς στον άλλο κόσμο!

Τί θα γίνει, αδέλφια, με τα τροχαία; Μια μεγάλη κωμόπολη ξεκληρίζεται κάθε χρόνο από τους τροχούς. Καβαλάμε τα μηχανάκια, τις μηχανές, τα αυτοκίνητα, τους γεωργικούς ελκυστήρες ” κι όποιον πάρει ο χάρος”

  • Περπατάς στο πεζοδρόμιο και σου κορνάρει ο μηχανόβιος που “κόβει δρόμο” Δεν πάει καιρός, που τον φίλο μας, τον Ανδρεάκο τον σκότωσε μηχανή επάνω στο πεζοδρόμιο!
  • Πλησιάζεις στο φανάρι κι ενώ κόβεις ταχύτητα γιατί έχει ανάψει “κίτρινο”, σου κάνουν “σφήνα” δυο μηχανές και περνάνε με φουλ “κόκκινο”!
  • Οδηγείς σιγά-σιγά σε μονόδρομο, έρχεται αντίθετα το δίκυκλο μουγκρίζοντας, , του λες “πρόσεχε” και εισπράττεις ένα πενταδάκτυλο!
  • Οδηγείς στον Κηφισό, είσαι στην μεσαία λωρίδα και κάνουν “σφήνες” μεταξύ τους τα τριαξονικά. Εσύ πας με 80 κι εκείνοι πάνω από 100 και δεν υπάρχει μια κάμερα να τους φωτογραφίσει γιατί τις έχουν σπάσει οι “προοδευτικοί”…

Είναι μια τρέλα οι ελληνικοί δρόμοι. Εβδομηντάρηδες καβαλάνε τη μηχανή και το παίζουν Πίτερ Φόντα στον “Ξένοιαστοι καβαλάρη”.

  • Κυρίες, περασμένης ηλικίας, οδηγούν στην δεξιά λωρίδα με ταχύτητα μικρότερη κι από της χελώνας.
  • Η ΛΕΑ είναι πάντα γεμάτη και έτσι και βρεθεί ασθενοφόρο στον δρόμο, δεν έχει από πού να περάσει.

Οι ελληνικοί δρόμοι-καρμανιόλες, γεμάτοι οδηγούς χωρίς αγωγή, χωρίς οδική παιδεία. Πολύ σωστά ο νέος Κ.Ο.Κ. προβλέπει αυστηρές ποινές.

Αν δεν “την πληρώσουν” μερικοί ασυνείδητοι, δεν θα αλλάξει αυτή η κτηνώδης οδική συμπεριφορά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν τα πράγματα στην θέση τους. Κάμερες, φωτογράφηση των παραβατών, τσουχτερά πρόστιμα και καταδίκες. Θα σωθεί κόσμος και κοσμάκης. Και πρέπει να σωθεί!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: