Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιατροί. Πόσα προσφέρουν οι επιστημονικές συναντήσεις…

FLASH στις 29/09/2019

Κάτι ξέρουν όσοι οργανώνουν τη σύναψη συμφωνιών μετά από ένα γεύμα εργασίας…

Αλ. Αρδαβάνης* |> Όλο σχεδόν το βράδυ συζητούσαν για ποδόσφαιρο. Βαριεστημένα, είν’ αλήθεια, σχεδόν διεκπεραιωτικά του αμήχανου χρόνου, όπως θαμώνες συνοικιακού καφενείου, ισοπεδωμένοι από την απραξία της συνταξιοδότησης. Είναι η αφρόκρεμα του τόπου, διδάσκουν νέους ανθρώπους σκέφτηκα πικρά.

Όμως να! Στις χαραμάδες των συναρπαστικών φάσεων, των σουτ, των αποκρούσεων και των πέναλτι, ξεφύτρωναν σαν άνθη χολερικά κάποια επίκαιρα πολιτικά θέματα. Με βάθος διείσδυσης στην ουσία ευθέως ανάλογο κολύμβησης σε πισίνα για βρέφη και αντιστρόφως ανάλογο κατάδυσης βαθυσκάφους σε γεωλογικό ρήγμα του Ειρηνικού. Με υψόμετρο αναγνωριστικής πτήσης με αεροπλάνο Eurofighter στο ένα μέτρο από το έδαφος.

Κάποιος αποπειράθηκε μια σύντομη ανάλυση. Βουτιά σε μεγαλύτερο βάθος, μέχρι τον πάτο της πισίνας των ενηλίκων -ο τάχα αριστερός της παρέας. Μια υπόνοια ασήμαντης διαφωνίας αιωρήθηκε λίγο πάνω από το τραπέζι και σωριάστηκε στα άδεια πιάτα που περίμεναν το επόμενο περιεχόμενο. Ύστερα έπεσε σιωπή στην ομοτράπεζη συντροφιά. Όλοι κοιτάξαμε με πόθο το πιάτο μας. Κάτι ξέρουν όσοι οργανώνουν τη σύναψη συμφωνιών μετά από ένα γεύμα εργασίας. Η ικανοποιημένη γεύση έχει την ιδιότητα της γομολάστιχας στους κροταφικούς και τους μετωπιαίους λοβούς των ανθρωπιδών.

Η τελευταία αναλαμπή πολιτικολογίας στο πούλμαν. Με διάθεση ιλαρή· είχε ξεκινήσει η πέψη με τη μειορρύθμιση που φέρνει στην εγρήγορση και την επιθετικότητα.

Σκεφτόμουν ύστερα, μονάχος, πόσα προσφέρουν οι διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις όπως ετούτη. Γνωρίζουμε ξανά και ξανά ο ένας τον άλλο. Ολοένα λιγότερο οδυνηρά με την επανάληψη. Μονότονη επαλήθευση πρωτοβάθμιας εξίσωσης: ένα και ένα ίσον κανένα.

(*Ο δρ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης είναι ιατρός ογκολόγος διευθυντής στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: