Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Και εκεί που περιμένουμε την καινούρια “γαλλικού”, εισέρχεται η… θεά Αφροδίτη, αυτοπροσώπως!

FLASH στις 12/03/2018

Άλλες εποχές, άλλες μελωδίες…

|>Δημήτρης Καπράνος

|> Διαβάζω συχνά ειδήσεις, όπως αυτή: “Τριαντάχρονη καθηγήτρια συνελήφθη διότι συνευρέθη ερωτικώς με δεκαπεντάχρονο μαθητή της”.

Και βλέπω φαρδιά-πλατιά την φωτογραφία της καθηγήτριας και απορώ και εξίσταμαι και διερωτώμαι σε ποιόν κόσμο ζω, τέλος πάντων!

Διότι, σας βεβαιώ, αγαπητοί και αγαπητές, όταν ήμουν δεκατριών ετών, είχα ερωτευθεί την καθηγήτριά μου των γαλλικών. Και όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η τάξη μου, στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή.

Καθότι στην αρχή της χρονιάς είχαμε μια αξιολάτρευτη, πλην μεγάλης ηλικίας καθηγήτρια γαλλικών, η οποία επέμενε να μας μάθει την γαλλική προφορά και το μάθημα μεταβαλλόταν σε “παιδική χαρά”.

Αίφνης, όμως, ασθένησε και έτσι μας ενημέρωσαν ότι θα ερχόταν νέα καθηγήτρια. Και εκεί που περιμένουμε την καινούρια “γαλλικού”, εισέρχεται η… θεά Αφροδίτη, αυτοπροσώπως!

Μια γυναίκα ψηλή, λεπτή, καλλονή, με ντύσιμο μοντέρνο, κάλτσες φυμέ με ραφή, στενή φούστα και ένα ριχτό πουλόβερ, μαλλιά μαύρα, που πλαισίωναν ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Σαν να έβλεπα -πριν γεννηθεί- την Μόνικα Μπελούτσι!

Ένας ψίθυρος θαυμασμού ακούστηκε στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου και σε λίγο τα δεκατετράχρονα αγόρια (τότε ήμασταν “Γυμνάσιο Αρρένων”) άρχισαν να αναψοκοκκινίζουν, ήταν και Άνοιξη…

Από το επόμενο μάθημα γαλλικών, άρχισαν να μας πέφτουν συνεχώς κάτω τα μολύβια και να σκύβουμε να τα πιάσουμε, με το κεφάλι γυρισμένο προς τα επάνω, σε μια προσπάθεια να “δούμε κάτι απόκρυφο”, κάτω από την έδρα, όπου καθόταν, σταυροπόδι, η καλλονή που ήλπιζε ότι θα μας μάθαινε γαλλικά.

Το βέβαιον είναι πως οι περισσότεροι αγαπήσαμε, τότε, το γαλλικό τραγούδι! Και την Φρανσουάζ Αρντύ, και την Φρανς Γκαλ και την Σεϊλά και την Μιρέϊγ Ματιέ, όλες τις αγαπήσαμε, καθώς στα τραγούδια τους ανακαλύπταμε τη μορφή της καθηγήτριάς μας.

Και, φυσικά, στο υποσυνείδητό μας, είχε ήδη δημιουργηθεί το ειδύλλιο, ή ψευδαίσθηση, όπως θέλετε πέστε το, η οποία κορυφωνόταν με μια στιγμή ερωτικής πανδαισίας, όμοιας με εκείνες που διαβάζαμε κρυφά στα “απαγορευμένα” τότε περιοδικά της εποχής, όπως το “Χτυποκάρδι”!

Και οι συμμαθητές μας, που είχαν μεγαλύτερους αδελφούς ναυτικούς, έφερναν καμιά φορά στο σχολείο αμερικάνικα περιοδικά, με ημίγυμνες καλλονές και γινόταν χαμός. Και, εντελώς συμπτωματικά, σε όλες εκείνες τις φωτογραφίες, βλέπαμε την “γαλλικού” μας, να ποζάρει πονηρά και με νόημα!

Πιστέψτε με, θα δίναμε οτιδήποτε κάποιοι από την τάξη μας, αν είχαμε την ευτυχία να ζήσουμε μια ερωτική στιγμή με την καθηγήτριά μας! Ήταν η φαντασίωσή μας! Και είναι βέβαιο ότι δεν θα το αποκαλύπταμε ποτέ και ουδείς θα την συνελάμβανε! Γι΄αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν σήμερα. Αδίκως, ίσως, αλλά απορώ…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: