Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Και ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη στον αγώνα δρόμου!

Χωρίς κατηγορία στις 22/05/2016

Φωτογραφικά στιγμιότυπα και από τους αγώνες beach και foot volley

Δύο εκδηλώσεις ξεχώρισαν χθες και σήμερα στον Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας». Το Σάββατο ήταν οι αγώνες beach volley και foot volley και σήμερα ο αγώνας δρόμου 2.000 μέτρων στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που συμμετείχαν πολλά παιδιά από αθλητικά σωματεία του Πειραιά, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Γρηγόρη Λαμπράκη, γιού του δολοφονημένου βουλευτή.

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πριν από την εκκίνηση του αγώνα δρόμου, απευθυνόμενος στους δρομείς, είπε:

«Το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε, αρχής γενομένης από φέτος με ένα τρίπτυχο εκδηλώσεων: τον αγώνα δρόμου για το Γρηγόρη Λαμπράκη, την προβολή της ταινίας «Ζ» στο «Σινεάκ» και τη συναυλία στο Βεάκειο το βράδυ,  να τιμά από εδώ και μπρος, μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, επιστήμονα γιατρό και  ένα μεγάλο αθλητή, τον Πειραιώτη βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη.  Ξεκινάμε από φέτος προκειμένου να αποτελέσει θεσμό για την πόλη. Σιγά – σιγά θα «χτίζεται». Κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν βοηθάει και ο καιρός. Πιστεύω όμως ότι το ξεκίνημα είναι θετικό. Να κάνουμε αυτόν τον αγώνα δρόμου, να δούμε το «Ζ»  στο «Σινεάκ» το απόγευμα και τη συναυλία στο Βεάκειο το βράδυ με καλούς Έλληνες τραγουδιστές». Και πρόσθεσε:
«Κάθε χρόνο θα προσθέτουμε, θα χτίζουμε, ώστε να αποτελέσει ένα θεσμό. Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, είτε από τις 22 που έγινε η δολοφονία είτε στις 27 που πέθανε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, να κάνουμε μια σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη του».

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, υπογράμμισε: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο  για τις εκδηλώσεις που κάνει σήμερα, γιατί είναι ο πρώτος δήμαρχος που σκέφτηκε να τιμήσει τον Πειραιώτη βουλευτή. Χαίρομαι για τις εκδηλώσεις που κάνει. Σίγουρα θα πάμε καλύτερα στο μέλλον. Καλή επιτυχία σε όλους σας».

Στα Βοτσαλάκια

Όσον αφορά τους αγώνες beach volley και foot volley, συμμετείχαν χθες διακεκριμένοι αθλητές από τον χώρο του ποδοσφαίρου  και από το volley του Ολυμπιακού, οι οποίοι προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα για τον κόσμο που βρέθηκε στα Βοτσαλάκια. Επίσης αγώνες δόθηκαν και σήμερα το πρωί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: