Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση για την πρόληψη τής Υγείας στο Δημοτικό

Χωρίς κατηγορία στις 24/11/2019

Και συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας από την ΚΟΔΕΠ και τον ΟΠΑΝ Πειραιά

|> Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα “Πρόληψη της Υγείας και Ατομική Φροντίδα”,  που διοργάνωσε  η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ), στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Πειραιωτών στο κάλεσμα  για τη συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας, τα οποία θα δοθούν σε ωφελούμενες οικογένειες της ΚΟΔΕΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από νωρίς το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, δημότες προσέφεραν είδη ατομικής φροντίδας, υποστηρίζοντας τον κοινωνικό σκοπό της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας,  αφού  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΚΟΔΕΠ  δίνουν μεγάλη σημασία στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, καθώς και στην έννοια του «ευ ζην» ως τρόπου ζωής.

Ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ υπογράμμισε, ότι οι ομιλητές τιμούν την πόλη, σημειώνοντας πως επελέγη το συγκεκριμένο θέμα της εκδήλωσης, προκειμένου να περάσει το μήνυμα, ότι κύρια επιδίωξη είναι να έχουμε υγεία, λέγοντας πως αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από την πρόληψη. «Η Δημοτική Αρχή πάντα υποστηρίζει δράσεις που έχουν κοινωνικό σκοπό. Στόχος μας σε αυτή τη δύσκολη εποχή, είναι  να αποτελεί η ΚΟΔΕΠ το καταφύγιο των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας», επεσήμανε ο κ. Βοϊδονικόλας.  Τέλος, ευχαρίστησε  όλους όσοι προσέφεραν είδη ατομικής φροντίδας, λέγοντας πως η ανταπόκρισή τους υπήρξε συγκινητική.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι παρευρίσκονται στην εκδήλωση νέοι άνθρωποι, για να ακούσουν τους ομιλητές που κατά βάση είναι γιατροί. «Οι νέοι πρέπει γνωρίζουν για την πρόληψη της υγείας και την ατομική τους φροντίδα, έτσι ώστε να προφυλάσσουν την υγεία τους και να μακροημερεύουν», υπογράμμισε ο κ. Βουράκης. Στη  συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ ευχαρίστησε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και τον Βασίλη Μαστοράκη για τη συμμετοχή τους, καθώς και την Έλενα Κούβδου η οποία ήταν ομιλήτρια εκ μέρους του ΟΠΑΝ, τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός για την υγεία των νέων. Κλείνοντας, ο κ. Βουράκης ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν είδη ατομικής φροντίδας.

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ειδικοί από τον χώρο της υγείας αλλά και του αθλητισμού,  μίλησαν για την πρόληψη της υγείας και ενημέρωσαν το κοινό προκειμένου να το ωθήσουν σε  έναν τρόπο ζωής που θα θωρακίσει την υγεία του.

 Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

  • Ιωάννα Μαρία Μονίκα, απόφοιτη του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας, Β. εργοθεραπεύτρια και Β. νοσηλεύτρια. Συνεργάτης του τομέα Υγείας ΙΕΚ ΑΛΦΑ.
  • Αγρανιώτης Μιχάλης, οδοντίατρος, πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Σεληνίδου Αγγελική, οδοντίατρος, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ.  Προϊσταμένη τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών  του  Δήμου Πειραιά
  • Λάμπρου Ειρήνη, βιοπαθολόγος, επιμελήτρια Α΄ Μικροβιολογικού Τμήματος νοσοκομείου “Μεταξά”
  • Βίτσας Γεώργιος (φωτό), καρδιολόγος, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής της Βιοκλινικής Πειραιά, γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, δημοτικός σύμβουλος.
  • Φασάκη Μαρία, κλινική ψυχολόγος, επιστημονικός συνεργάτης ΚΟΔΕΠ.
  • Κούβδου Έλενα, κλινική διατροφολόγος, παγκόσμια πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης, πρώην διεθνής αθλήτρια.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, υπό τον Βασίλη Μαστοράκη και τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  δήμου Πειραιά και κοινοτικός σύμβουλος  Χρήστος Μακρής, ο κοινοτικός σύμβουλος Σπύρος Αγγελιδάκης και ο σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Παιδείας Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: