Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Λυπάμαι κύριε Πέτσα μου, αλλά μάς ‘’πετσο-κόψατε’’!

FLASH στις 16/09/2022

Κακώς πληρώσαμε ένα κάρο λεφτά για να αλλάξουμε τον μηχανισμό θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο όπως μάς είχαν συμβουλεύσει

Δημ. Κωνσταντάρας |> Δεν έχω την τιμή-ή το… προνόμιο- να γνωρίζω τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κύριο Πέτσα, προσφάτως «ελαφρά» υποβαθμισθέντα από τη θέση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και πρώην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και δεν τον γνωρίζω- όπως δεν γνωρίζω και άλλους υπουργούς και υφυπουργούς- διότι δεν ανήκω στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού τον οποίο είδα για τελευταία φορά στο γραφείο του το 2018.

Ο κ. Πέτσας λοιπόν, όπως πολλοί γνωρίζετε, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «έχει αυξηθεί 1.200% η τιμή του φυσικού αερίου και …λέμε ότι έχουμε τη δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο, τότε θα σας βοηθήσουμε. Είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Χρειάζεται να δείχνουμε μια προσαρμογή».

Και μέχρις εδώ, ας πούμε ότι καλά τα είπε. Αλλά μετά, αμέσως μετά τού ήρθε στο κεφάλι η περίφημη πλέον- και άκρως εξοργιστικά αντιλαϊκή- φράση: « Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει». Ταμπλάς!..

Φυσικά η φράση του αυτή -ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά χωρίς τον οποιονδήποτε σχολιασμό της συμπολίτευσης- τον ανάγκασε να επιχειρήσει μια αναδίπλωση και με πολιτική αφέλεια να -ας πούμε- ανασκευάσει λέγοντας: «Πρόκειται για μια αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια».

Εύκολα ανοίγεις το στόμα σου και λες μια επικίνδυνη ακρότητα αλλά πολύ δύσκολα καταφέρνεις να την ανασκευάσεις πειστικά. Με θάρρος. Και ειλικρίνεια. Περίπου προσπαθείς να βγάλεις τον άλλο «τρελό», «κουφό», «αντιδραστικό» . Έτσι το «είδε» ο κ. Πέτσας, έτσι το είπε. Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για τον ίδιο αλλά και για τον πρωθυπουργό που φαίνεται ότι δεν τού τράβηξε αρκετά δυνατά το αυτί και περιορίστηκε -φαντάζομαι- να τού ζητήσει απλώς να ανασκευάσει.

Ο κ. Πέτσας ΔΕΝ ανασκεύασε. Και, ύστερα από τον «ταμπλά» που μού ήρθε στο κεφάλι ακούγοντάς τον να λέει -και σ’ εμένα- ότι κακώς πλήρωσα ένα κάρο χρήματα για να αλλάξω το μηχανισμό θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο όπως μάς είχαν συμβουλεύσει οι κυβερνώντες, τώρα πρέπει να «προσαρμοστώ», να ξαναβάλω πετρέλαιο γιατί αλλιώς «θα πεθάνω».

Δεν νομίζω ότι ο κ. Πέτσας ήταν αυτός που μάς είπε και μάς έπεισε -σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά- να σταματήσουμε το πετρέλαιο και να βάλουμε φυσικό αέριο.

Δεν νομίζω ότι ο κ. Πέτσας αποφάσισε ότι τώρα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στο «ρυπογόνο και καταστροφικό» πετρέλαιο και να σταματήσουμε το φυσικό αέριο. Αλλά η επωδός παραμένει: Αν ΔΕΝ προσαρμοστούμε, θα πεθάνουμε.

Αν δεν έχουμε τα χρήματα να ξαναλλάξουμε τον τρόπο θέρμανσης που κάποιοι κυβερνώντες και η εκτεταμένη ραδιοτηλεοπτική διαφήμιση μάς έκανε να χρησιμοποιήσουμε, θα πεθάνουμε, όσες διαψεύσεις ή όσες ανασκευές κι αν κάνει ο κ. Πέτσας ή ο οποιοσδήποτε κ. Πέτσας.

Όσο κι αν τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ ποιούν την νήσσαν και αφήνουν τη δήλωση απλώς να «περάσει» και να «ξεχαστεί», η λογική λέει ότι η δήλωση αυτή απευθύνεται σε χιλιάδες πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής να επιδοτηθούν καιροσκόποι και να μείνει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Κύριε Πέτσα μου, η δήλωση πλήττει άγρια αλλά και προσβάλλει τη νοημοσύνη 600-700.000 νοικοκυριών που έκαναν αυτό που τούς λέγατε: επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν.

Ή ο κ. Πέτσας θα πρέπει να βγει και να ανασκευάσει φυσιολογικά και με απλά Ελληνικά τη δήλωσή του, η ο πρωθυπουργός θα πρέπει να στείλει τον κ. Πέτσα κάπου αλλού και να εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα και άμεσα και όχι με «φραγκολεβαντίνικα» στοιχεία με ποσοστά, διακυμάνσεις, σύγκριση με άλλες χώρες, ξένες λέξεις και τα τοιαύτα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: