Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καμπάνια ΕΛΑΣ-ΕΣΕΕ για ασφαλείς συναλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Χωρίς κατηγορία στις 27/08/2015

Πρόγραμμα άμεσης δράσης για τις ασφαλείς συναλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αρχίσει να λειτουργεί με την έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την καμπάνια «FeeLSAFE», που είναι προϊόν συνεργασίας της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Αυτό ανακοινώθηκς σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Γιάννης Πανούσης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο διευθυντής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

feelSafeΗ έναρξη της καμπάνιας θα δοθεί στη ΔΕΘ στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου θα ενημερώνονται καταναλωτές και επιχειρηματίες για την ηλεκτρονική εφαρμογή FeelSAFE. Ο κ. Πανούσης ευχαρίστησε τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνεχάρη τους εμπλεκόμενους για την πρωτότυπη και χρήσιμη καμπάνια που προωθούν. Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της πάταξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος – ασφαλέστερη συναλλαγή, εξάλειψη κινδύνου, πάταξη φοροδιαφυγής – και διαβεβαίωσε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Διεύθυνσης για την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε απειλών.

Ο κ. Κορκίδης, από τη δική του πλευρά, στην εισήγησή του έδωσε έμφαση στην περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης της ψηφιακής οικονομίας στην ελληνική αγορά, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους η καμπάνια «FeeLSAFE» είναι καθοριστική για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση επιχειρηματιών και καταναλωτών. Πολύ πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, αναφερόμενος στα δεδομένα της ψηφιακής οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έδωσε κάποια εύγλωττα στοιχεία τα οποία (επισυνάπτονται). Επιπλέον ενημέρωσε ότι η ΕΣΕΕ θα αναλάβει δράση για επόμενες ενέργειες προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χρήση τεχνολογιών αναφορικά με SMEs clouding (υπολογιστικό νέφος).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: