Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κώστας Καραγκούνης: Το κεφαλαιοποιητικό σύστημα εφαρμόζεται σε δυτικές χώρες

ΕΛΛΑΔΑ στις 09/09/2018

“Δεν μίλησα υπέρ του Πινοσέτ”

«Κακόβουλη» και «κακόγουστη» χαρακτηρίζει ο Κώστας Καραγκούνης την «προσπάθεια που γίνεται από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ ταύτισης των απόψεων μου για το ασφαλιστικό με τον δικτάτορα Πινοσέτ», τονίζοντας ότι ποτέ δεν μίλησε υπέρ του Πινοσέτ, αλλά υπέρ του κεφαλαιοποιητικού συστήματος.

«Μίλησα υπέρ του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που εφαρμόζουν πολλές δυτικές χώρες ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ που είναι και τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Μειδιώντας μάλιστα στη συνέντευξή μου για τον δικτάτορα Πινοσέτ ανέφερα απλά το πραγματικό γεγονός ότι επί των ημερών του εφαρμόστηκε και εκεί το συγκεκριμένο σύστημα», σημειώνει ο βουλευτής Αιτολωακαρνανίας της ΝΔ και προσθέτει:

«Πώς αυτό συνδέεται με τη δική μου θετική άποψη για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα μόνο η κυρία Αχτσιόγλου το ξέρει. Διότι σε αυτήν την περίπτωση ας καταγγείλουν σήμερα και τον κ. Γουίλμπουρ Ρος που η χώρα του ακολουθεί παρόμοιο ασφαλιστικό σύστημα. Επίσης να καταγγείλουν και τις Δανία, Αυστραλία, Ελβετία, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία και εκατοντάδες άλλες χώρες που ακολουθούν την ίδια λογική στο ασφαλιστικό τους σύστημα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: