Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου12 Έλληνες καθηγητές

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 01/04/2021

Καρλής, Σπινέλλης, Κουτσόπουλος, Σκαρμέας, Βακόλα, Ξεπαπαδέας, Γκρίτζαλης, Λουρίδας, Κουντούρη, Ταραντίλης, Ξυλωμένος, Βαζιργιάννης

|> Η Ελλάδα, παρά τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα θέματα εκπαίδευσης και παρά τις “βολές” που δέχονται τα ελληνικά ΑΕΙ, έδειξε δείγμα της δυναμικής της με 12 καθηγητές και καθηγήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι συγκαταλέγονται στους κορυφαίους επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα “Data for Updated science-wide author databases of standardized citation indicators 2020”, που δημοσιεύτηκε από ομάδα καθηγητών του αμερικανικού Πανεπιστημίου Stanford, κατετάγησαν στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, βάσει του επιστημονικού τους έργου το 2019.

Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συγκεκριμένα στις αναφορές που έλαβαν σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus σε ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υπο-πεδίων. Οι ερευνητές που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες (161.441) θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις.

Τα 12 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες είναι: Καρλής ΔημήτριοςΣπινέλλης ΔιομήδηςΣκαρμέας ΔιονύσιοςΚουτσόπουλος ΙορδάνηςΞεπαπαδέας ΑναστάσιοςΚουντούρη ΦοίβηΤαραντίλης ΧρήστοςΒακόλα ΜαρίαΓκρίτζαλης ΔημήτριοςΒαζιργιάννης ΜιχάληςΛουρίδας Παναγιώτης και Ξυλωμένος Γεώργιος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: