Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ξεκινά το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Παλαιά Κοκκινιά

ΑΤΤΙΚΗ στις 22/01/2022

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου, με 9,3 εκ. από πόρους της Περιφέρειας

|> Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, η σύμβαση του έργου μετά και την ανάδειξη του αναδόχου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, με χρηματοδότηση 9.300.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος της σημαντικής αυτής παρέμβασης ευρείας έκτασης είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν τη συγκεκριμένη περιοχή και τον ευρύτερο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Πειραιά, με καλά νέα για την πόλη μας. Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στην Παλαιά Κοκκινιά. Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αυτό θα συμβάλλει καταλυτικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Η συγκεκριμένη γειτονιά της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας πλήττονταν έντονα από τα καιρικά φαινόμενα, γεγονός που είχαμε βιώσει, ευτυχώς για τελευταία φορά πριν από οχτώ χρόνια, το 2014, όταν οι πλημμύρες στην περιοχή είχαν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το διαδημοτικό αυτό αντιπλημμυρικό έργο, καθώς επιλύεται ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τους Παλαιοκοκκινιώτες και την ευρύτερη περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Περιφέρεια, τον κ. Πατούλη και την κα Αντωνάκου για την προσπάθεια και τις ενέργειές τους, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα αυτό το μεγάλο έργο υποδομής. Αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και χαίρομαι που υλοποιούνται παρεμβάσεις που έχουν ως επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία της περιουσίας τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: