Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κιθαριστική μαγεία από διάσημους σολίστ του Φεστιβάλ Καρδίτσας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/06/2015

Την Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο

Μια μαγική κιθαριστική βραδιά απόλαυσαν οι θεατές που κατέκλεισαν κυριολεκτικά το φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την περασμένη Τρίτη 9/6, στην συναυλία των σολίστ του μεγαλύτερου κιθαριστικού φεστιβάλ των Βαλκανίων (βάσει συμμετεχόντων κιθαριστών), όπως είναι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας.

Την συναυλία διοργάνωσε για μία ακόμη φορά το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, με την καλλιτεχνική διεύθυνση των Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιου Γκολγκάρη.

kithara4Οι διεθνούς φήμης σολίστ που συμμετείχαν στην συναυλία, εντυπωσίασαν το κοινό με τις δεξιοτεχνικές τους ικανότητες. Μεταξύ άλλων εμφανίστηκαν ο Στέλιος Γκολγκάρης, με τον Μιχάλη Σουρβίνο και τους περίφημους String Demons, ερμηνεύοντας το πασίγνωστο Libertango του Astor Piazzolla,oι πολυβραβευμένοι νεαροί Σολίστ, Βασίλης Δίγκος και Χριστόδουλος Μπενετάτος, το μοναδικό Flamenco Guitarduet, το διεθνώς καταξιωμένο Fuego Guitar Trio, ο Κροάτης κιθαριστής Mislav Rezic, οι Έλληνες σολίστ, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Κλαμπατσέας, Κατερίνα Καρυώτη, Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, Κώστας Τσερέγκωφ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καρδίτσας, Άγγελος Μπότσης, ο Γερμανός κιθαριστής Roland Hoffmann και ο νέος σολίστ Γιάννης Μποκέας, που ερμήνευσε το έργο του Θρακιώτη συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη “Ήχος της Θράκης”, με την συνοδεία του Κουαρτέτου Πειραιά.

Την υπέροχη βραδιά, έκλεισε ο μεγάλος δάσκαλος και σολίστ της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης, που είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Αστέρι του Βοριά”.

Να σημειώσουμε ότι το μεγάλο αυτό φεστιβάλ, διεξάγεται, από 3-6 Ιουλίου 2015, στην Λίμνη Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, ο γ.γ. του δήμου Πειραιά, Βασίλης Ταταρόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταύρος Ελληνιάδης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: