Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τριήμερο με το καθιερωμένο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου-Μαγνησίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/06/2018

Ο Βόλος στο επίκεντρο των μουσικών δρώμενων σήμερα και το Σαββατοκύριακο

|> Κιθαριστική πανδαισία σήμερα και το Σαββατοκύριακο (15,16,17/6) στο Βόλο, όπου πραγματοποιείται, ένα από τα πλέον σημαντικά μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως είναι Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, το οποίο είναι ενταγμένο στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα διοργανώνεται από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δήμου Βόλου και έχει καλλιτεχνικό διευθυντή τον τραγουδοποιό, κιθαριστή και παιδαγωγό Τάσο Ιωακειμίδη.

Πρόκειται για την 46η διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ) και στο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”, επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Στέλιος Γκόλγκαρης. Στο δε πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται: συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η συναυλία της φημισμένης Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου –Μαγνησίας, θα δοθεί την Κυριακή 17/6, υπό την διεύθυνση του μαέστρου και κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου και σολίστ την μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου.

Στη συναυλία θα συμπράξουν ο Στέλιος Γκόλγκαρης και οι: Ντίνος Γκρίνιας, Ταξιάρχης Κούντριας, Γεράσιμος Σιούρας, Θάνια Παπαγεωργίου, αλλά και οι κιθαριστικές ορχήστρες, ‘Santa Barbara’ και ‘19 Τάστα’, μαζί με τον λαϊκό τραγουδιστή, Κώστα Ζεμπίλα.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου-Μαγνησίας και η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου-Μαγνησίας, έχουν ήδη καταγραφεί στα παγκόσμια μουσικά χρονικά, χάρις στο ψηφιακό cd, της ‘FM Records’.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: