Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι λιμενεργάτες

Χωρίς κατηγορία στις 23/12/2014

Αγωνιστικά «παρούσα», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), με τη οποία χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων του Λιμανιού, στην απεργία και στην συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ:

limenergaths«Χαιρετίζουμε την μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων του Λιμανιού, στην απεργία και στην συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Η Κυβέρνηση, με διαδικασίες που νοθεύουν την Δημοκρατία, με μια τροπολογία που ψηφίστηκε από τα άδεια έδρανα της Βουλής, παρέδωσε την επέκταση της προβλήτας 3 στην Cosco. Αγνόησε ακόμα και τους ελάχιστους όρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έβλαψε τα συμφέροντα του Δημοσίου και προήγαγε την επιχειρηματική θέση της Cosco.

Συνεχίζουμε τους αγώνες, κάτω από τις οποιαδήποτε πολιτικές συνθήκες, στο ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ, στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και ΝΟΜΙΚΟ επίπεδο. Ήδη, καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά του Φιλικού Διακανονισμού, οι οποίες θα εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, (Φεβρουάριο – Μάιο) ενώ είναι ορισμένη η εκδίκαση στο ΣτΕ κατά της πώλησης των μετοχών.

Ταυτόχρονα, κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις, με την δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών.

Οι αγώνες των εργαζομένων στα Λιμάνια, έχουν καταγράψει μια ισχυρή παρακαταθήκη, απέναντι στην μεθοδευμένη ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και των άλλων Λιμανιών.

Θα εντείνουμε τον ΑΓΩΝΑ, κατά της πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου, στον Ο.Λ.Π στον Ο.Λ.Θ καθώς και σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης στα Λιμάνια.

Θα είμαστε αγωνιστικά και κινηματικά παρόντες, απέναντι στα υπονομευτικό σχέδιο τους κατά των Λιμανιών».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: