Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κορκίδης-Κόκκαλης σε αποστολή στο Αμβούργο, για την διεθνή ναυτιλιακή έκθεση

Χωρίς κατηγορία στις 29/08/2016

Προγραμματισμένες επαφές

Με σκοπό να προωθήσει νέες προοπτικές και καινοτόμες δραστηριότητες, που μπορούν να συνεισφέρουν στην εξέλιξη της εμπορικής, βιομηχανικής και ναυπηγοεπισκευαστικής επιχειρηματικότητας του Πειραιά, αλλά και εν γένει στην εθνική μας οικονομία, αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Β. Κορκίδη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει παράλληλα την “Enterprise Greece” στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανικού Ναυτιλιακού Εξοπλισμού “SMM Hamburg 2016”, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου, καθώς και στελέχη της διοίκησης του Λιμένος Αμβούργου, από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου 2016.

Στο επίκεντρο των προγραμματισμένων συναντήσεων, όπου θα παρευρεθεί και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του δήμου Πειραιά, Π. Κόκκαλης, είναι η επιλογή και εφαρμογή της καλύτερης δυνατής πρακτικής για τη συνεργασία του επιμελητηρίου, με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη διοίκηση του λιμανιού του Πειραιά.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμβούργου εκπροσωπώντας 167.484 μέλη λειτουργεί, ως μοχλός ανάπτυξης για τον επιχειρηματικό τομέα της πόλης, συμβάλλοντας στην οικονομική της ευημερία, ενώ το λιμάνι του Αμβούργου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε διακίνηση φορτίων στην Ευρώπη, μετά το Ρότερνταμ, με περίπου 9 εκατομμύρια TEU ετησίως, κατέχοντας θέση-κλειδί για τη βόρεια Ευρώπη στο διεθνές εμπόριο. Η Διεθνής Έκθεση “SMM Hamburg”, είναι αντίστοιχη των “Ποσειδωνίων”, αφού επίσης αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση στο χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του ναυτιλιακού βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ευρώπη, ενώ προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, καθώς το 2014 την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 50.000 εμπορικοί επισκέπτες από 108 χώρες.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ,  Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά:

«Με τις επαφές αυτές επιτυγχάνεται ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους Γερμανούς ομολόγους μας και αναπτύσσεται πλέον ανοιχτά η από κοινού ανταλλαγή απόψεων για τη δημιουργία συνεργιών, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν δυνατότητες στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, με πολλά κοινά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά δύο ευρωπαϊκών πόλεων-λιμένων και βεβαίως με μεγάλη δραστηριότητα στον ναυτιλιακό τομέα. Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων με την ΕΕΕ και το ΝΕΕ κρίνεται σημαντικό να εξεταστούν οι καλύτερες δυνατές πρακτικές και προοπτικές μιας διμερούς σχέσης, ενώ για το σκοπό αυτό το ΕΒΕΠ θα προτείνει την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ των δύο επιμελητηρίων. Αυτό που προέχει είναι να εξεταστούν οι καλύτερες πρακτικές και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που δίνονται, έτσι ώστε να ωφεληθεί η πειραϊκή και γενικότερα επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: