Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το ΕΒΕΠ για τις αποφάσεις της ΕΣΑΛ επί του master plan

Κορκίδης: Οι αποφάσεις ανοίγουν την πόρτα για την υλοποίηση μιας σημαντικής για τη χώρα επένδυσης

|> Με «χειρουργικού χαρακτήρα» χειρισμούς πάρθηκε η χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδη, η οποία αφ’ ενός «ξεκλειδώνει» την υλοποίηση του master plan του ΟΛΠ και αφ’ ετέρου «κλειδώνει» τις υποδομές και το εύρος δραστηριότητας του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Η ενότητα όλων των φορέων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, και όχι μόνο, σημειώνει ο κ. Κορκίδης, αποσόβησαν τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή.

Τα ναυπηγεία στο Πέραμα, η ΝΕΖ, οι μόλοι ΔΕΗ και Δραπετσώνας, σαφώς και δεν έπρεπε να περιοριστούν και να περιορίσουν τη ναυπηγοεπισκευή, αλλά είναι ώριμο να εκσυγχρονιστούν και να αναπτυχθούν.

Παράλληλα σημειώνει ότι οι αποφάσεις στις οποίες συνολικά κατέληξε η ΕΣΑΛ, ανοίγουν την πόρτα για την υλοποίηση μιας σημαντικής για τη χώρα επένδυσης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κυρίως προστιθέμενη αξία, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, με επιστολές του, ευχαρίστησε τους αρμόδιους υπουργούς για την υποστήριξη και συνέπειά τους και δήλωσε πως επιθυμεί να πιστεύει, πως «τέλος καλό, όλα καλά»!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: