Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

METIS: Η τεχνητή νοημοσύνη στον κλάδο της ναυτιλίας

FLASH στις 29/05/2019

Κορυφαία στελέχη του κλάδου της Πληροφορικής και Τεχνολογίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

|>Η METIS Cyberspace Technology SA, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, συμμετείχε στο 4ο Microsoft Summit  που διοργανώθηκε στην Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με θέμα ”Transform, Innovate, Grow“, παρουσία κορυφαίων στελεχών του κλάδου της Πληροφορικής και Τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Η METIS επιλέχθηκε από τους διοργανωτές να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας εμπράκτως την καινοτομία του λογισμικού της, αλλά και την παγκόσμια πρωτοπορία της εταιρείας στην εφαρμογή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο της ναυτιλίας.

Πέρα από τη φυσική παρουσία στελεχών της εταιρείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο χώρο της διοργάνωσης και τη διανομή ενημερωτικού υλικού σε κοινό και δημοσιογράφους, η METIS πρωταγωνίστησε στην κεντρική ομιλία του συνεδρίου.

Ο πρόεδρος της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης Philippe Rogge αφιέρωσε μέρος της ομιλίας του, με τίτλο “AI – Engine for Growth”, στην METIS και τις καινοτομίες που εισήγαγε πρώτη στον κλάδο της ναυτιλίας θέτοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία των Τεχνικών και Επιχειρησιακών Τμημάτων των Ναυτιλιακών Εταιρειών.

Η METIS αποτελεί την πρώτη εταιρεία του κλάδου που έθεσε στην υπηρεσία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων τη τεχνητή νοημοσύνη, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία. Το καινοτόμο σύστημα της METIS παρέχει real time, 24/7 ενημέρωση για την κατάσταση του στόλου της κάθε εταιρείας, χωρίς καμία παρέμβαση του προσωπικού και αποτελεί τον πιο εύκολο και άμεσο τρόπο ώστε κάθε ναυτιλιακή εταιρεία να παρακολουθεί εξ αποστάσεως όλα της τα πλοία, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η σύγχρονη ναυτιλία κάνει άλματα προόδου προς τη νέα, ψηφιακή εποχή, έχοντας πλέον στην υπηρεσία της την τεχνητή νοημοσύνη, στην πιο εξελιγμένη της μορφή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: