Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυό βραδιές στην Κέρκυρα για εξάχορδες βιρτουόζων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/10/2018

Κορυφαίοι κιθαριστές παίζουν στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων

|> Σε μία από τις πλέον μουσικές “πιάτσες” της Ευρώπης, όπως είναι η Κέρκυρα, φιλοξενείται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο για μία ακόμη χρονιά, το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, με κορυφαία ονόματα της κλασικής κιθάρας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας, στην αίθουσα της οποίας θα φιλοξενηθούν όλες οι εκδηλώσεις. Πραγματοποιείται και πάλι με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο νεαρός σολίστ, Γιώργος Γκόλγκαρης (στη φωτογραφία μαζί με τον Βασίλη Μαστοράκη), ενώ την καλλιτεχνική οργάνωση του Φεστιβάλ, έχει ο Κύπριος κιθαριστής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας & καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου Αντώνης  Κοΐζας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο φεστιβάλ κοσμούν με την παρουσία του οι μεγάλοι σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης, όπως και άλλοι σημαντικοί κιθαριστές, όπως είναι ο Αντώνης Μυτακίδης και ο Ηλίας Διαμαντάκης, ενώ θα συμμετάσχει η Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας από την Καστοριά, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας Αντωνίου.

Στις συναυλίες του Φεστιβάλ θα εμφανισθεί, ο συνθέτης και κιθαριστής, Γιώργος Παπαδόπουλος, με την Σοφία Πατσιούρα στο ακορντεόν, ενώ προσκεκλημένοι είναι επίσης η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου –  Μαγνησίας με τον Τάσο Ιωακειμίδη, ο συνθέτης  και σολίστ Δημήτρης Σβυντρίδης, ο μαέστρος και κιθαριστής Πέτρος Ρίστας, ο σολίστ Μανώλης Κογκάκης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Χίου, Γιώργος Αγιάσογλου.

> Χορηγός επικοινωνίας ΤΥΠΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (www.typospeiraiws.gr)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: