Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά του ήρωα πλοιάρχου του ΛΣ

ΕΛΛΑΔΑ στις 06/06/2019

Κουβέλης: «Ο Παπαδόπουλος είναι ο άνθρωπος που έσωσε πολλές ζωές, στα νερά του Αιγαίου»

|> Η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε χθες να υιοθετήσει τα παιδιά του ηρωικού πλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος έγινε σύμβολο ηρωισμού, αυτοθυσίας και αλληλεγγύης με τις εκατοντάδες επιχειρήσεις διασώσεων προσφύγων που πραγματοποίησε στο Αιγαίο. Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της σχετικής συνεδρίασης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στην εξαιρετικά σημαντική όσο και τιμητική για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Ο πλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν αυτός ο οποίος κατέγραψε, με τον πιο σημαντικό τρόπο, αυτό που θα πει αλληλεγγύη. Είναι ο άνθρωπος που έσωσε πάρα πολλές ζωές, μέσα στα δύσκολα νερά του Αιγαίου.

Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων –και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια ομοφωνία και η Ολομέλεια θα δεχθεί την υιοθεσία των παιδιών του Παπαδόπουλου- αποτελεί τιμητική αναγνώριση των όσων έκανε ο εκλιπών. Μία στάση γενναιότητας, καθήκοντος, αλληλεγγύης, η οποία αντανακλά πολύ συγκεκριμένα και καθημερινά στη συμπεριφορά του συνόλου των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στο όνομα πάντα του τετιμημένου Κυριάκου Παπαδόπουλου, πρέπει να σας πω ότι το Λιμενικό Σώμα καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες και αυτό καταγράφεται στη Διεθνή Κοινότητα, η οποία αναγνωρίζει αυτό που κάνει η χώρα μας. Έχω τη βεβαιότητα ότι η Βουλή των Ελλήνων θα δεχθεί ομόφωνα την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Είναι μια πράξη, από την πλευρά της Βουλής, η οποία όχι μόνο τιμά, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει όλους εκείνους οι οποίοι με αυτοθυσία προσφέρουν σε αυτό το οποίο λέμε καθήκον. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό το καθήκον και έτσι όπως εκφράζεται, μέσα στη θάλασσα του Αιγαίου, είναι μία πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: