Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έγιναν οι κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 31/03/2018

Υπαρχηγός και υποναύαρχοι

|> Χθες Παρασκευή 30/3 συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με ευρύτερη σύνθεση έτους 2018 υπό την προεδρία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την πλήρωση της κενής θέσης του νεότερου υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και υποναυάρχων.

Το συμβούλιο επέλεξε:

  1. Για την πλήρωση της κενής θέσης του νεότερου υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τον υποναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Ντούνη, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του αντιναυάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  2. Για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των υποναυάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τους αρχιπλοιάρχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ:
  • Κοντόπουλο Ιωάννη
  • Κωνσταντίνο Πουλή
  • Νικόλαο Αρμπουνιώτη
  • Αναστάσιο Βαρελά

οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του υποναυάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

3. Ο αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Κωνσταντίνος Λεοντάρας προάγεται στον βαθμό του υποναυάρχου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (εκτός οργανικών θέσεων) για 30 ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων πρόκειται να αποστρατευθεί, λόγω επιλογής νεοτέρου του ως υποναυάρχου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 29/3 το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, προχώρησε σε κρίσεις στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και εκρίθησαν συνολικά δύο αντιναύαρχοι, πέντε υποναύαρχοι, ένας υποναύαρχος τεχνικός, 18 αρχιπλοίαρχοι, ένας αρχιπλοίαρχος τεχνικός και ένας αρχιπλοίαρχος υγειονομικός.

Διατηρητέος κρίθηκε και ο υπαρχηγός Θεόδωρος Κλιάρης και κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του ο έτερος υπαρχηγός Παναγιώτης Παρασκευάς. Επιπλέον διατηρητέοι κρίθηκαν οι υποναύαρχοι: Αθανάσιος Ντούνης, Χαράλαμπος Αϊβαλιώτης και Ιωάννης Αργυρίου.

Αντιθέτως ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους κρίθηκαν οι: Γεώργιος Σεφεριάδης και Σταμάτιος Καλογείτων. Διατηρητέος κρίθηκε και ο υποναύαρχος Ιωάννης Ζήκας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: