Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο Λιοντάρι

Χωρίς κατηγορία στις 06/10/2019

Λένε «όχι» στη ρύπανση, στην Cosco, στο λιμάνι στην Πειραϊκή, στην κλιματική αλλαγή

|>Διαμαρτυρία για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική κρίση, διοργανώνεται σήμερα στις 12:30 μμ στο Λιοντάρι (πλατεία Λιονταριού  -Παλατάκι (Χατζηκυριάκειο). Αφορμή βέβαια, αποτελεί το master plan του ΟΛΠ…

Η διοργάνωση ανήκει στην Αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση Πειραιά “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας – Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή” και στη σχετική  ανακοίνωση αναφέρεται:

Στον Πειραιά υπάρχει δράκος και δυστυχώς δεν είναι παραμύθι για να τελειώσει  …’και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!’ Ο δράκος της Κινεζικής COSCO αρπάζει γη και θάλασσα από την πόλη, βρυχάται μέσα στα σχολεία, στα σπίτια και στις παιδικές χαρές, μας βομβαρδίζει με καρκινογόνους ρύπους, σωματίδια, οξείδια του θείου, του αζώτου και του άνθρακα σε τεράστιες ποσότητες.

Αυτόν τον δράκο τον έχουν βαφτίσει ανάπτυξη για να ζαχαρώσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας. Μέσα στον Οκτώβρη ο δράκος ξεκινάει να μπαζώνει την θάλασσα της Πειραϊκής για να δημιουργήσει Νέα Γη 135 στρεμμάτων. Κι όλο αυτό θα γίνει με τα χρήματα της Περιφέρειας που χρηματοδοτεί το έργο, που σημαίνει ότι με τα δικά μας χρήματα θα αναπτύξουμε τον δράκο που καταπίνει την πόλη μας. Κι όλο το μπάζωμα ξεκινάει από την περιοχή Παλατάκι που παράνομα την παραχώρησαν στην COSCO ενώ ανήκει στους δημότες.

Όπου και να ‘σαι, όποιος και να ‘σαι ένωσε τη φωνή σου μαζί μας. Ο Πειραιάς είναι πόλη και λιμάνι ιστορικά αδιαίρετα. Ο Πειραιάς είναι η πόλη της προσφυγιάς, o Πειραιάς είναι το ρεμπέτικο, ο Ολυμπιακός. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη και ένας πολιτισμός υπό αφανισμό!

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ !
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ !
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ !
  • ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ !
  • ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ !
  • ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ !
  • ΕΞΩ Η COSCO ΑΠΟ ΤO ΠΑΛΑΤΑΚΙ !

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: