Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Λίστα φοροαποφυγής με πάνω από 10 χιλιάδες λογαριασμούς Ελλήνων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 25/11/2015

Στο υπ. Οικον0μικών

Τα στοιχεία από 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και όπως αναφέρεται, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα δεδομένα των 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε ότι η λίστα θα αξιολογηθεί και θα ελεγχθεί αμέσως από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Θέλοντας δε, να τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ότι «δεν θα μείνει για τρία χρόνια στο συρτάρι» όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ.
«Θα αξιολογηθεί η λίστα, θα γίνει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Θα υπάρχει συνεργασία όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης για να έχουμε αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα», πρόσθεσε.
Όπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ανοίξουν τους εν λόγω λογαριασμούς «και θα δούμε τι κρύβεται από πίσω».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: