Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απαγόρευση εισαγωγής 36 τόνων λυσίνης, που είναι απαραίτητο αμινοξύ για τον άνθρωπο

Χωρίς κατηγορία στις 07/05/2018

Για τυπικούς λόγους

|> Στην απαγόρευση εισαγωγής φορτίου 36 τόνων λυσίνης προέλευσης Κίνας, προχώρησαν οι ελεγκτές της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο στο χώρο του Γ’ Τελωνείου, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 1.440 σάκους με λυσίνη προέλευσης Κίνας, συνολικού καθαρού βάρους 36.000 κιλών, επειδή το συγκεκριμένο φορτίο δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

> Ποιά είναι η λυσίνη (Βικιπαίδεια)

Η λυσίνη είναι ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα. Στο επίπεδο της μοριακής γενετικής, τα κωδικόνιά του είναι AAA και AAG. Είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ για τον άνθρωπο. Χημικώς είναι ένα α,ε-διαμινοξύ με σύντομο συντακτικό τύπο: H2NCH2CH2CH2CH2CH(NH2)COOH.
H λυσίνη είναι ένα από τα «βασικά αμινοξέα». Τα υπόλοιπα δύο (2) είναι η ιστιδίνη και η αργινίνη. Η ε-αμινομάδα του συμμετέχει συχνά σε δεσμούς υδρογόνου και ως γενική βάση στην κατάλυση.
Ακόμη, κοινές μετα-μεταφραστικές τροποποιήσεις συμπεριλαμβάνουν τη μεθυλίωση της ε-αμινομάδας, δίνοντας μεθυλολυσίνη,  διμεθυλολυσίνη
και τριμεθυλολυσίνη. Η τελευταία εμφανίζεται στην καλμοδουλίνη. Άλλες μετα-μεταφραστικές τροποιποιήσεις της λυσίνης συμπεριλαμβάνουν
ακετυλίωση και ουβικιτινίωση. Το κολλαγόνο περιέχει υδροξυλυσίνη, που παράγεται από τη λυσίνη με τη χρήση του ενζύμου υδροξυλάση της λυσίνης. O-γλυκοσυλίωση της υδροξυλυσίνης συμβαίνει στο ενδοπλασματικό δίκτυο ή στο σωμάτιο Golgi και χρησιμοποιείται για να επισημάνει ορισμένες πρωτεΐνες για απέκκριση από το κύτταρο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: