Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ανάπτυξη συμμαχιών “κάθετα και οριζόντια” στον χώρο των logistics, αναμένεται από αναλυτές

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 31/03/2018

“Μάχες” στον ορίζοντα

theseanation.gr |> Το ερώτημα αν ο τομέας των logistics θα «σηκώσει το γάντι» και θα απαντήσει στις κινήσεις που κάνουν μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που επενδύουν το τελευταίο διάστημα και σε αυτόν τον τομέα «βασανίζει» αναλυτές αλλά και forwarders.

Με την Maersk ουσιαστικά να έχει δώσει το «σύνθημα της εκκίνησης» το προσεχές διάστημα αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται ότι θα σημειωθούν ανάλογες κινήσεις με εκείνες που σημειώθηκαν την περασμένη διετία και δημιούργησαν τις «συμμαχίες» στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Η μόνη «απάντηση» κατά τους αναλυτές στην προσπάθεια «ενσωμάτωσης» δραστηριοτήτων των logistics από τις «συμμαχίες» είναι η ανάπτυξη «συμμαχιών κάθετα και οριζόντια» στο χώρο των logistics σε συνάρτηση με τον ταχύρυθμο εκσυγχρονισμό σε εξοπλισμούς και υποδομές των μικρότερων εταίρων του τομέα.

Να σημειωθεί ότι από τα μέσα του 2017 αναλυτές είχαν επισημάνει τις διαφαινόμενες τάσεις κάνοντας τότε λόγο για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας και της συσσωμάτωσης σε αυτή τεχνολογικών εξελίξεων καθώς ήδη οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες είχαν κάνει δυναμική την παρουσία τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: