Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μέτρα για την διευκόλυνση πρόσβασης των επιβατών στο λιμάνι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 29/06/2015

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 29/3 το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, για την διευκόλυνση της πρόσβασης επιβατών και οχημάτων στο επιβατικό λιμάνι εν όψει της αυξημένης κίνησης, στην διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, ο αντιδήμαρχος Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Αν. Παντελάκης, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Αδ. Κρασανάκης, ο διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Σπ. Λάσκος, εκπρόσωποι του ΟΛΠ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της ΣΤΑ.ΣΥ, της Αττικό Μετρό κ.α.
Με την έναρξη της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά επεσήμανε ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση από και προς το λιμάνι, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και πως λόγω των εκτελούμενων έργων του μετρό και του τραμ υπάρχει ανάγκη για να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας στα πλοία της ακτοπλοΐας των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
Μετά από ανταλλαγή απόψεων και διεξοδική συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνουν ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις και να υπάρξει, εγκαίρως, διαβούλευση μεταξύ όλων των φορέων για να γίνει ολοκληρωμένος προγραμματισμός για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και τα έργα για το Τραμ θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Στα άμεσα μέτρα συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1) Να εντοπιστούν οι ώρες αιχμής, βάσει των αναχωρήσεων και αφίξεων πλοίων και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα διευθέτησης της κυκλοφορίας και αντιμετώπισης της παράνομης στάθμευσης στις κεντρικές αρτηρίες, σε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
2) Επανακαθορισμός, μετά από διαβούλευση, ωρών τροφοδοσίας των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων με τη δημιουργία ειδικών χώρων φορτοεκφόρτωσης.
3) Να γίνει διάλογος με τα συνδικαλιστικά όργανα των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί για καθορισμό χώρων αναμονής τους («πιάτσες»).
4) Να απομακρυνθεί μέρος του εργοταξίου του Μετρό από την πλατεία Λουδοβίκου με μεταφορά διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων σε γραφεία του μεγάρου των πρώην ΗΣΑΠ.
5) Να εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης των τελευταίων δρομολογίων του πρώην ΗΣΑΠ από τον Πειραιά, ιδιαίτερα τις ημέρες αιχμής, όπως είναι οι Κυριακές.
6) Να διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης για τα δίκυκλα, ώστε να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τα παρανόμως σταθμευμένα.
7) Εξετάζεται, μετά από παρέμβαση της Π.Ε. Πειραιά, η δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΛΠ και στη διοίκηση του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» για την ενημέρωση του κοινού για θέματα δρομολογίων πλοίων.
Μακροπρόθεσμα συμφωνήθηκε να γίνει διάλογος για να εξεταστεί η δυνατότητα ενός καλύτερου προγραμματισμού των αφίξεων- αναχωρήσεων πλοίων και η δημιουργία θέσεων ολιγόωρης τοποθέτησης/ φύλαξης αποσκευών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: