Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόστιμα-σοκ για όσους καπνίζουν οδηγώντας!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 05/08/2019

Μέχρι και αφαίρεση διπλώματος προβλέπει ο νέος ΚΟΚ – Δεν εξαιρούνται ούτε οι ατμιστές!

|>”Καμπάνες” που θα… ζαλίζουν προβλέπονται στον νέο ΚΟΚ για “θεριακλήδες” οδηγούς, αφού το “πάντρεμα” τιμονιού με τσιγάρο θα κοστίζει 1.500 ευρώ! Με αυτό το πρόστιμο, αλλά και με αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα θα τιμωρούνται οι παραβάτες οδηγοί!

Το υπουργείο επιχειρώντας να θέσει τέλος στην “κακιά συνήθεια” πολλών οδηγών, πρόκειται να εφαρμόσει σκληρά μέτρα. Ειδικότερα απαγορεύεται το κάπνισμα στα αεροδρόμια (εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές), στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων.

Επίσης θα απαγορεύεται στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων με μετρητή (ταξί) και αγοραίων αλλά και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Σημειώνεται μάλιστα ότι στους οδηγούς που παραβαίνουν τους κανόνες, θα επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Σχετικά με τους ατμιστές, δεν φαίνεται να εξαιρούνται από την απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, αφού από την απαγόρευση δεν εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς και τα πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

Όσο για τους ελέγχους, θα πραγματοποιούνται από αστυνομικά όργανα και όταν διαπιστώνεται η παράβαση θα γίνεται επιτόπου η επιβολή των διοικητικών ποινών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: