Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε εξέλιξη η κόντρα Δρίτσα – Κούγια για το ναυάγιο της Αίγινας…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/07/2022

Μία ανακοίνωση του γραφείου του ποινικολόγου “άναψε το φυτίλι” για να προκληθεί “τρικυμία” με τον Θοδωρή Δρίτσα

|> Σε… σήριαλ τείνει να εξελιχθεί η διένεξη ΚούγιαΔρίτσα, για την υπόθεση του -προ έξι ετών- τραγικού ναυαγίου της Αίγινας, μετά από σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ποινικολόγου.

Στην ανακοίνωση αντιδρά ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Ναυτιλίας. Στην αντίδρασή του απαντάει ο Αλέξης Κούγιας και στην συνέχεια τού ανταπαντάει ο πρώην υπουργός…

  • Στην “εναρκτήρια” ανακοίνωση το γραφείου του κ. Κούγια, γίνεται αναφορά στην αποζημίωση των 250.000 ευρώ που θα λάβουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι τραυματίες από το ναυτικό δυστύχημα, αφήνοντας υπόνοιες για κάποια συγκάλυψη.
  • Ακολούθως απαντάει ο κ. Δρίτσας, δηλώνοντας ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά του «άθλιου συκοφάντη δικηγόρου Αλέξη Κούγια».
  • Στη συνέχεια αντεπιτίθεται ο Αλέξης Κούγιας, λέγοντας ότι «τις τελευταίες 15 ημέρες, μετά από μία απρόοπτη επιδείνωση της υγείας μου, νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο, δίνοντας άλλη μία μάχη στη ζωή μου, την οποία και θα κερδίσω». Επίσης δηλώνει ότι «θα τον μηνύσω και θα τον ενάγω».
  • Τέλος, (μέχρι στιγμής…) απαντάει ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος αφού λέει ότι δεν γνώριζε για τη νοσηλεία του Αλέξη Κούγια, του εύχεται «περαστικά» και του προτείνει να δώσουν τη συνέντευξη Τύπου, από κοινού και κατ’ αντιπαράσταση!

Ας δούμε το πλήρες “ιστορικό” των ανακοινώσεων…

Γραφείο Αλέξη Κούγια

«Όπως είναι γνωστό, στις 16/8/2016 έγινε το γνωστό ναυάγιο κοντά στο νησάκι Μονή της Αίγινας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας νεαρός Ουκρανός οικονομολόγος και ένα κοριτσάκι 5 ετών, στο ίδιο ναυάγιο δε τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων η σύζυγος του Ουκρανού οικονομολόγου κινδύνευσε σοβαρά με ακρωτηριασμό.

Ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος εξαφανίστηκαν επί δώδεκα περίπου ώρες, αφού φυγαδεύτηκαν από τον καπετάνιο μίας θαλαμηγού, που ανήκε σε μια ουρουγουανή υπήκοο και κάποιους φίλους τους, που τους φυγάδευσαν, αφήνοντας τους ναυαγούς στο έλεος της μοίρας τους.

Οι επιζήσαντες στις καταθέσεις τους περιέγραψαν τον χειριστή του ταχυπλόου σκάφους Duende που προκάλεσε το ναυάγιο ως έναν νεαρό άντρα περίπου ηλικίας 30 ετών και ως συνεπιβαίνουσα μία ίδιας ηλικίας γυναίκα. Αργά τη νύχτα εμφανίστηκε «αυθόρμητα» ως δήθεν χειριστής του ταχυπλόου, αντί του νεαρού 30χρονου, ένας υπερήλικας με πάρα πολλά προβλήματα υγείας, ως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ηλικίας 80 περίπου ετών, χωρίς καμία περιουσία, ώστε να αποζημιωθούν τα θύματα, ο οποίος μετά από λίγο χρονικό διάστημα έχασε τη ζωή του, λόγω των βαρέων ασθενειών από τις οποίες έπασχε.

Ο ορισθείς ως πραγματογνώμων από το Λιμενικό ειδικός για θαλάσσια ναυάγια κ. Στεφανάκος έκρινε ότι ο οδηγός του ταχυπλόου που εκινείτο με ταχύτητα 40 κόμβων σε ανοιχτή θάλασσα, χωρίς εμπόδια με απόλυτη ορατότητα και ο οδηγός της λάντζας που έχασε τη ζωή του ήταν δήθεν συνυπαίτιοι του ατυχήματος, βάζοντας τεράστια εμπόδια στην αποζημίωση των ναυαγών και των θυμάτων από τις ασφαλιστικές εταιρείες».

Θοδωρής Δρίτσας

«Έξι χρόνια κάνω υπομονή και δίνω τόπο στην οργή, απέναντι στα μυθεύματα του άθλιου συκοφάντη δικηγόρου Αλέξη Κούγια, για τη δήθεν συγκάλυψη εκ μέρους μου των υπεύθυνων του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μονή και στην Πέρδικα της Αίγινας, την 16η Αυγούστου 2016. Τις ίδιες συκοφαντίες επιμένει να εκτοξεύει και εναντίον του τότε Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Σταμάτη Ράπτη. Επέλεξα από τότε να «λογοδοτήσω» στη Βουλή των Ελλήνων, με πολυσέλιδη, εκτενή και πλήρως τεκμηριωμένη απάντησή μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντηση την οποία και δημοσιοποίησα.

Κανείς δεν μπορεί να τυμβωρυχεί με προσωπικές σκοπιμότητες απέναντι στα τραγικά θύματα του εγκληματικού όντως δυστυχήματος και βέβαια, συμφωνώ κι εγώ ότι, η ελάχιστη δικαίωση είναι οι αποζημιώσεις που σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση Κούγια, επιδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια.

Δε μου μένει όμως πλέον καμία άλλη επιλογή, παρά να προχωρήσω σε μήνυση και αγωγή εναντίον του άθλιου συκοφάντη Αλέξη Κούγια. Η νοοτροπία και οι αξίες μου όλα αυτά τα χρόνια, με οδηγούσαν στο να αποφύγω αυτήν την κίνηση, αλλά τελικά ήταν λάθος μου που δεν το έκανα από τότε».

Αλέξης Κούγιας

«Τις τελευταίες 15 ημέρες, μετά από μία απρόοπτη επιδείνωση της υγείας μου, νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο, δίνοντας άλλη μία μάχη στη ζωή μου, την οποία και θα κερδίσω.

Σε αυτό το διάστημα που νοσηλεύομαι οι συνεργάτες του γραφείου μου, σε συνεργασία με τους εντολείς μας, προβαίνουν σε ανακοινώσεις – ενημερώσεις προς τα ΜΜΕ για τη δικαστική εξέλιξη σημαντικών υποθέσεων που απασχόλησαν και απασχολούν όλους τους Έλληνες και τις οποίες χειρίζεται το γραφείο.

Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας θα καταθέσει εις βάρος μου μήνυση και αγωγή για χθεσινή ανακοίνωση των συνεργατών του γραφείου μου σχετικά με τη μερική δικαίωση των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου – δυστυχήματος της Αίγινας.

Σήμερα, μετά από αυτήν την εξέλιξη, πληροφορήθηκα και το περιεχόμενο της ανακοινώσεως του γραφείου μου και έχω να δηλώσω προς τον κ. Δρίτσα, ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να δημοσιοποιήσω λόγω της καταστάσεως της υγείας μου το τι ακριβώς συνέβη με την τραγωδία της Αίγινας, αλλά να είναι βέβαιος ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα μου το επιτρέψει η υγεία μου, σε ειδική συνέντευξη τύπου θα πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια ο ελληνικός λαός το τι συνέβη ακριβώς και εάν οι σημερινοί εξυβριστικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος μου, τους οποίους με μεγάλη ευκολία χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή του είναι δικαιολογημένοι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι γι’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς και θα τον μηνύσω και θα τον ενάγω».

Θοδωρής Δρίτσας

«Μετά τη νέα δήλωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια από θάλαμο νοσοκομείου στον οποίο όπως ο ίδιος ανακοίνωσε νοσηλεύεται επί 15νθήμερο, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα αγνοούσα, το πρώτο και βασικό που έχω να πω αυτή τη στιγμή, είναι να ευχηθώ ανθρώπινα και ειλικρινά, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Όταν με το καλό εκείνος θα είναι υγιής και ενεργός, θα μετρήσουμε όχι τον ίσκιο μας αλλά το μπόι μας. Σκέπτομαι μάλιστα να του προτείνω τη συνέντευξη τύπου που προανήγγειλε να την δώσουμε από κοινού και κατ’ αντιπαράσταση. Για την ώρα, όμως, μόνο περαστικά!».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: