Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘Βατράχια’ καθάρισαν χθες τον βυθό στην πλαζ Βοτσαλάκια

Χωρίς κατηγορία στις 28/07/2019

Μία εθελοντική δράση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά

|> Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων  με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά, καθάρισε χθες τον βυθό της θάλασσας στην πλαζ Βοτσαλάκια, από κάθε είδους απορρίμματα, απόβλητα και άλλα φερτά υλικά,  τα οποία προκαλούν ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η δράση αυτή  ήταν άλλη μια οικολογική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του,  στέλνοντας ταυτόχρονα και οικολογικά μηνύματα  ευαισθητοποίησης των πολιτών  για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στον καθαρισμό του βυθού της θάλασσας στα Βοτσαλάκια  παρευρέθηκαν ο  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο  γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας, δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή δράση είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος της πόλης του Πειραιά νιώθω υπερήφανος που υπάρχουν τέτοιοι θεσμοί που  ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα  θα γίνει ένας ενάλιος  καθαρισμός εδώ στα Βοτσαλάκια, τη μεγάλη πλαζ του Πειραιά, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του Πειραιά και όλους εμάς που πολιτευόμαστε στον  χώρο, γύρω από τη μεγάλη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος. Με  τον  Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων με συνδέει και ένα δεύτερο γεγονός: Προέρχομαι από τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που επί πολλά χρόνια στον τομέα αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος γίνεται  ένα μεγάλο έργο, κι υπάρχει μια μεγάλη προσφορά. Πραγματικά νιώθω υπερήφανος για αυτές τις πρωτοβουλίες και καλώ και τους πολίτες του Πειραιά να συμμετέχουν σε κάθε τέτοια προσπάθεια».

 Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αρχιπλοίαρχος ε.α., Αλέξανδρος Παλατιανός είπε:

«Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε μέχρι τώρα με τον Δήμο Πειραιά αναλαμβάνουμε, για δεύτερη φορά φέτος, πρωτοβουλία για μια τέτοια οικολογική δράση.  Είναι μία κίνηση την οποία  τη συνεχίζουμε κάθε χρόνο αρκετές φορές.  Στα τέλη Αυγούστου με  αρχές Σεπτεμβρίου θα επαναλάβουμε άλλη οικολογική δραστηριότητα με στόχο την αναβάθμιση του Πειραιά. Σήμερα θα βουτήξουν δέκα ζευγάρια δύτες, παλιοί βατραχάνθρωποι, οι  οποίοι θα καθαρίσουν και θα συλλέξουν ό, τι απορρίμματα και πλαστικά βρουν, που υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας. Στη συνέχεια θα τα παραδώσουμε στον Δήμο Πειραιά, ο οποίος  θα κάνει την οικολογική διαχείριση τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: