Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μία “μικρού μήκους” διαδρομή με το ΙΧ στον Πειραιά, αρκεί για σενάριο!

Χωρίς κατηγορία στις 21/05/2016

Η κυρία με το σκυλάκι

kapranos d

|> Δημ. Καπράνος

|> Μεσημέρι χθες, οδηγώ το “Σταρλετάκι” με κατεύθυνση το σχολείο τής εγγονής μας, προκειμένου να την παραλάβω. Όπως σας έγραψα, το “οικογενειακό” μας, μάς το στραπατσάρισε κάποιος (ουδείς τον πήρε χαμπάρι) και αναπαύεται στο συνεργείο, μέχρι να βρούμε τα χρήματα για να το φτιάξουμε ή μέχρι να το πουλήσουμε έναντι πινακίου φακής. Ξεκινώ από την Καστέλα, στρίβω την Μανούσου Κούνδουρου, με σκοπό να βγω στην ανηφόρα της Βασιλέως Γεωργίου (ευτυχώς που δεν της άλλαξαν κι αυτής το βασιλικό όνομα, γεμίσαμε πια “Γρηγόρη Λαμπράκη” και “Ηρώων Πολυτεχνείου”). Αμ’ δε! Ένα συνεργείο της ΕΥΔΑΠ έχει κλείσει τον δρόμο κι έτσι κατεβαίνω στην Διαδόχου Παύλου (μάλλον τώρα λέγεται Παπαναστασίου ή κάτι τέτοιο) και πιάνω την ανηφόρα από τη γωνία της παραλίας. Κι εδώ άτυχος! Συνεργεία του δήμου έχουν κλείσει την κάθοδο, διότι ανακατασκευάζουν (για πολλοστή φορά σε λίγο χρόνο) τα (ο Θεός να τα κάνει) πεζοδρόμια!

Η ώρα περνάει, έχω βγει στο Πασαλιμάνι και παίρνω της Βασ. Σοφίας. Το αδιαχώρητο, αφού τα έργα του τραμ έχουν διαλύσει την πόλη. Η μούντζα και ο εκνευρισμός στο έπακρον. Ακούω στο ραδιόφωνο “Τρίτο”, σε μια προσπάθεια να χαλαρώσω.

Προχώρα, ρε τρόμπα!” φωνάζει η διπλανή κυρία που οδηγεί κόνβερτιμπλ μερσεντές στον νεαρό “ντελιβερά” που έχει σταματήσει καταμεσίς του δρόμου και παίρνει παραγγελία από το κινητό.

Πώς μιλάτε έτσι, κυρία μου;“, της λέει ο παρακείμενος ταξιτζής και η οδηγός ανοίγει έναν απύλωτο οχετό και τον “λούζει” πατόκορφα! “Έπρεπε να σε είχα εγώ γυναίκα και θα έβλεπες τη γλύκα!” της λέει εκείνος και κλείνει το παράθυρο.

Στρίβω δεξιά, ανεβαίνω προς την Βασ. Κωνσταντίνου. Πήξιμο κι εδώ. Μια ώριμη κυρία έχει κλείσει το δρόμο και ψωνίζει στο απέναντι!

Πας καλά, κυρά μου;” της φωνάζουν.

Τι να κάνω; Του κάπνισε του κυρίου να φάει πεσκανδρίτσα σήμερα!” λέει εκείνη και τρέχει στο τιμόνι. Άτιμε Λαζάρου, τι μας κάνεις!

Με τα πολλά, φθάνω στην 34ου Συντάγματος Πεζικού, όπου και η “Παιδαγωγική” της μικρής. Μπροστά μου, ένα μικρό όχημα, προσπαθεί να αποφύγει ένα σκυλάκι που πετάγεται μπροστά του σαν… βουλευτής στο έδρανο! Το αμάξι “βρίσκει” κράσπεδο και αναποδογυρίζει, με τις ρόδες επάνω, σαν κατσαρίδα που έφαγε κατακέφαλα “φλιτ”!

Τρέχουμε όλοι, η οδηγός, νεαρά κυρία, είναι δεμένη με τη ζώνη και την βγάζουμε σώα και αβλαβή. “Δεν έχω τίποτε!” λέει, αλλά τηλεφωνώ στο “166” και λέω “Σοβαρό τροχαίο σπεύσατε!“…

Σε λίγο παραλαμβάνω τη Σταματίνα και καθ’ οδόν τής διηγούμαι τα καθέκαστα με το σκυλάκι και την κυρία που αναποδογύρισε. “Το σκυλάκι σώθηκε;” με ρωτάει με αγωνία…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: