Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ιστορική “Όμορφη Πόλη” σήμερα στις 9 μμ, στο Κατράκειο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 29/09/2021

Μία μουσική παράσταση αξιώσεων, με πρωταγωνιστές και δημοφιλείς τραγουδιστές και τη συμμετοχή της Μίκης Θεοδωράκης

|> Την τελευταία θρυλική παράσταση του Μίκη Θεοδωράκη φιλοξενεί σήμερα Τετάρτη 29/9 στις 9 το βράδυ το Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Πρόκειται για ένα τιμητικό αφιέρωμα στον οικουμενικό μουσικοσυνθέτη και στιχουργό της Ρωμιοσύνης  με την λαϊκή ορχήστρα  “Μίκης Θεοδωράκης”, με απόδοση και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη.

Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Καζάκος, Λεωνίδας Κακούρης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης και Λήδα Πρωτοψάλτη, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύονται από τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, τη Σαλίνα Γαβαλά και την Μελίνα Ασλανίδου.

Λίγα λόγια για το έργο

Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου  μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη πόλη», μια μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον Μίκη Θεοδωράκη.  Μέσα από τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας – ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, η ρωμιοσύνη – και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές, («Όμορφη πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου Άκανες», «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», κ.ά.), παρουσιάζεται ένα μοντέρνο εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σύγχρονη χορογραφία και video art.

Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, self test, rapid test , μοριακό test.  Όμως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους. Δεν επιτρέπεται διάλειμμα και θα υπάρχει κενό ανά 2 ή 4 καθήμενους. Η αποχώρηση των θεατών θα γίνεται σταδιακά.

> Τιμές εισιτηρίων: 20 € και 15 € (μειωμένο). Προπώληση: ticketservices.gr/ public/ Πανεπιστημίου 39 τηλ.210.7234567

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: