Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Μαίρη Βιδάλη και ο “Πληγωμένος Ίκαρος”, στο “Ίχνος” της Αλκαίου με Θεοδωράκη και Ιωάννου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 20/05/2018

Με ποιήματα… εξ αδιαιρέτου!

Τ/Π |> Μια βραδιά-ποίημα χάρισε η Μαίρη Βιδάλη για τους φίλους της, προχθές το βράδυ στο πειραϊκό “Ίχνος” της Λένας Αλκαίου, προκειμένου να τους παρουσιάσει μία ποιητική της συλλογή με τον τίτλο “Πληγωμένος Ίκαρος” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Όστρια”.

Στο πάνελ, μίλησαν για το βιβλίο, η συγγραφέας Αδαμαντία Μαντελένη, και ο μουσικός δημιουργός Γιάννης Ιωάννου, ενώ ποιήματα από τον “Πληγωμένο Ίκαρο” απήγγειλαν η σκηνοθέτης Κατερίνα Μαντέλη και ο Δημήτρης Δρακόπουλος – συμπρωταγωνιστής της Μαίρης Βιδάλη.

Όμως η βραδιά επεφύλασσε και κάποιες μουσικές εκπλήξεις, με τον Γιάννη Ιωάννου (επί σειρά ετών συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη) στο πιάνο και στο μικρόφωνο την Καλλιόπη Βέττα (με την “Μαγιοπούλα” και άλλα τραγούδια του Μίκη), αλλά και την Λένα Αλκαίου που ερμήνευσε ένα από τα ποιήματα του “Πληγωμένου Ίκαρου” της Μαίρης Βιδάλη, σε μουσική του Γιάννη Ιωάννου.

Όσο για την ποιητική συλλογή, η ίδια η Μαίρη Βιδάλη, λέει:

«Ο “Πληγωμένος Ίκαρος” έχει δύο φτερά, ένα δικό του και ένα δικό μου, το λαβωμένο. Οι μισές σελίδες γράφτηκαν από εκείνον για μένα. Μου χαρίστηκαν. Και οι υπόλοιπες από εμένα γι΄αυτόν. Σαν είδα τα χέρια μου να γερνούν, μάζεψα προσεκτικά τους στίχους μας, και κατάλαβα πως: 40 νύχτες για μιάς ζωής το όνειρο! Τέτοια πολύτιμα δώρα πρέπει να βγαίνουν στο φως. Γιατί τα σώματα ανταμώνουν και σμίγουν για λίγο ή για χρόνια όμως το μοιραίο ταίριασμα φτάνει μόνον όταν κουμπώνουν οι ψυχές»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: