Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από 7 έως 15 Μαΐου το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

FLASH στις 27/04/2018

Ποικίλες εκδηλώσεις

|> Στις 7 με 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ 2018  που διοργανώνει ο dήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της καλλιτεχνικής αγωγής και δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο (Ελ. Βενιζέλου 98) πρόκειται να γεμίσει εκείνες τις ημέρες της άνοιξης με χρώματα, νότες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δημιουργίες και ταινίες μικρού μήκους. Οι ώρες του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι από τις 6:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ.

Στόχος του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας είναι η ανάδειξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των μαθητών, η προβολή του πολιτιστικού έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας, η καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου των γονέων και παιδιών, καθώς και η ψυχαγωγική απόλαυση όλων.

Σκοπός είναι η επαφή του συνόλου των μαθητών και μαθητριών με την Τέχνη, είτε ως δημιουργών είτε ως ευαισθητοποιημένου κοινού. Μέσα από την εν λόγω επαφή, επιδιώκουμε τη μύηση των νέων μας στα μεγάλα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην αξία της συμμετοχής και της δημιουργίας.

Ταυτόχρονα, ο δήμος, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται στα σχολεία, παρά τις αντίξοες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνθήκες, θεωρεί ότι το Φεστιβάλ θα συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: