Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μείωση τονάζ και αύξηση της ποιότητας

Χωρίς κατηγορία στις 29/09/2014

Νέος κύκλος συζητήσεων περί του τονάζ που πρόκειται να πέσει στην προσεχή διετία και του ενδεχομένου υπερπροσφοράς, έχει ξεκινήσει από αναλυτές που προσπαθούν να εξακριβώσουν τις τάσεις της αγοράς μετά από την ανάγνωση των order books των ναυπηγείων της Ασίας, όπου οι παραγγελίες για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν πέσει «βροχή».

Κύκλοι τους πάντως επισημαίνουν ότι τα ποιοτικά κριτήρια είναι εκείνα που ουσιαστικά θα διαδραματίσουν ρόλο στις μετέπειτα επιλογές.

Η εν λόγω «τοποθέτηση» αφήνει ανοιχτό ένα πολύ μεγάλο πεδίο για συζητήσεις καθώς στο παρελθόν κύκλοι της ναυλαγοράς είχαν σχολιάσει ότι η εξισορρόπηση γίνεται μέσα από επιλογές πλοίων που πληρούν ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Τότε είχε γίνει ένας άλλος κύκλος συζητήσεων, καθώς ο ελληνικός εφοπλισμός όταν ξεκίνησε η κούρσα της ανανέωσης του παγκόσμιου στόλου είχε κάνει λόγο για ποιοτικά κριτήρια εφαρμόζοντας στη συνέχεια μια λογική ποιότητας που αφορούσε στις κατασκευές νεότευκτων πλοίων, η οποία επίσης είχε προκαλέσει τους νηογνώμονες οι οποίοι και αναγκαστικά υιοθέτησαν στο μέτρο του δυνατού τη λογική αυτή.

Το παιχνίδι πάντως σύμφωνα με εμπειρογνώμονες παίζεται στους φορτωτές, δηλαδή σε αυτούς που κλείνουν τις συμφωνίες και τις ναυλώσεις πλοίων όπου μεταξύ των άλλων εκτιμούν και τα ρίσκα που υπάρχουν κατά τη ναύλωση.

Πηγή: theseanation.gr

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: