Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η κλασική κιθάρα “δόξασε” το Ρεμπέτικο, στην Κοκκινιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 24/09/2019

Μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Μπλόκο με τη συμμετοχή βιρτουόζων

|> Παγκόσμια πρώτη εκτέλεση για ρεμπέτικα τραγούδια της προπολεμικής περιόδου, της Κατοχής, του Εμφυλίου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας, παιγμένα από κλασικές κιθάρες στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Το Σαββάτο στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς,οι βιρτουόζοι σολίστ κιθάρας, Στέλιος Γκόλγκαρης, Γιώργος Γκόλγκαρης, Ντίνος Γκρίνιας, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Σταυρόπουλος και οι τραγουδιστές Μπάμπης Κοντραφούρης, Δημήτρης Λογαράς και Ράνια Τέκου, δόξασαν την ρεμπέτικη μουσική σε ένα μουσικό ταξίδι από το 1935-1960, στην συναυλία με θέμα “Το ρεμπέτικο συναντά την κλασική κιθάρα”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι ενορχηστρώσεις ήταν των κιθαριστών Ντίνου Γκρίνια, Τάσου Ιωακειμίδη και Δημήτρη Λογαρά, ενώ τα κείμενα ιστορικά – μουσικολογικά κείμενα διάβαζε, ο συγγραφέας – πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών Ανδρέας Ζεάκις – Γλυνιάς. Την συναυλία μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία του ο Λάκης Χαλκιάς.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής και μαέστρος Αντώνης Μυτακίδης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: