Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την Πέμπτη η συγκέντρωση & η πορεία για την Πειραϊκή

Χωρίς κατηγορία στις 21/07/2020

Μετά από απόφαση κατοίκων – Θυροκόλληση ψηφίσματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο

|> Με συλλαλητήριο και πορεία οι κάτοικοι της Πειραϊκής, “απαντούν” στο μπάζωμα αυτής της μοναδικής παραλίας. Η συγκέντρωση ορίστηκε να γίνει την Πέμπτη 23/7 (8 μμ) στο Δημαρχείο (πλ. Κοραή) και ακολούθως θα γίνει πορεία προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα θυροκολληθεί ψήφισμα “για την προστασία της πολιτικής μας κληρονομιάς“.

Η απόφαση ελήφθη σε συνέλευση των κατοίκων της Πειραϊκής που έγινε στις 13/7 και αποφάσισαν να απαιτήσουν “την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το ανελέητο, καθημερινό, μπάζωμα το οποίο από την αρχή του Ιουλίου επιχειρείται στην θάλασσα της Πειραϊκής“.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

Παρά το ότι οι κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας – Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή” απευθύνθηκαν με επιστολή τους στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ζητώντας το υλικό αυτοψίας – έρευνας στη θάλασσα της Πειραϊκής, η υπηρεσία ουδέποτε απάντησε.

Διαπιστώνουμε ότι κανείς αρχαιολόγος δεν παρευρέθηκε στο έργο του μπαζώματος σε όλη την διάρκειά του, γεγονός το οποίο συνιστά πρωτοφανή εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά η οποία θάβεται κάτω από σωρούς μπάζων. Τα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως αρχαία ναυάγια, το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή, ή και το τείχος της ακτής, αφήνονται στο έλεος των εργολάβων. Πότε επιτέλους η πολιτεία θα διαφυλάξει τον πλούτο της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: