Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μετά τα άνευ ταυτότητας κηπευτικά, κινέζικες γλώσσες φουλ… στον επίπαγο!

Χωρίς κατηγορία στις 20/10/2016

5,3 και 6,6 τόνοι αντιστοίχως

Υπερωρίες… γράφει η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις που κάνει σε διάφορα προϊόντα με πρόβλημα… Προ ημερών δεσμεύτηκαν 5,3 τόνοι κηπευτικών επειδή δεν είχαν… ταυτότητα και χθες οι ελεγκτές της υπηρεσίας δέσμευσαν 6,6 τόνους κατεψυγμένου φιλέτου γλώσσας, επειδή “έκλεβαν στο ζύγι”!

Συγκεκριμένα:

Στη δέσμευση κηπευτικών άγνωστης προέλευσης συνολικού βάρους 5.368 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν:

  • 210 χαρτοκιβώτια με πιπεριές βάρους 2.520 κιλών,
  • 101 χαρτοκιβώτια με μελιτζάνες βάρους 1.212 κιλών,
  • 70 κλούβες με ντομάτες βάρους 700 κιλών και
  • 60 χαρτοκιβώτια με αγγούρια βάρους 936 κιλών

επειδή δεν έφεραν την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανση στα μέσα συσκευασίας.

Επισημαίνεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.

Και…

Στη δέσμευση κατεψυγμένου φιλέτου γλώσσας προέλευσης Κίνας συνολικού βάρους 6.650 κιλών (665 χαρτοκιβώτια), προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Κι αυτό επειδή μετά από εργαστηριακό έλεγχο από την Χημική Υπηρεσία του Πειραιά, βρέθηκε μη κανονική ως προς το δηλωθέν καθαρό βάρος της, λόγω παρουσίας μεγαλύτερης ποσότητας επίπαγου, γεγονός που συνιστά παραπλάνηση του καταναλωτή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: